Zatvori

ISTORIJA & FILOZOFIJA

ISTORIJA I FILOZOFIJA KRYOLAN-A

Naša filozofija

U Kryolan-u, mi pravimo šminku. Ali ne kao i svi drugi. Zato što za razliku od svih drugih, mi zapravo pravimo sopstvenu šminku. Kao jedan od prvih kozmetičkih proizvoda na svetu, mi koristimo sopstvene formule i recepte kako bismo napravili naše proizvode.
“Mi industriji nudimo profesionalnu šminku kako bi oni mogli da efektno postignu svoje ciljeve i stvore neverovatna umetnička dela.”


Mi razmišljamo o njima. Mi ih stvorimo. Formulišemo ih i volimo ih i kada nastanu. Radimo to već 75 godina. I radimo to i danas.

Postoji samo jedan istinski proizvođač profesionalne šminke. Postoji samo jedan Kryolan.


Istorija Kryolan-a

 • 1945
  Pokrenut je Kryolan Professional Make-up i predstavljen u berlinskim pozorištima, dok se zemlja oporavljala od Drugog svetskog rata.
 • 1962
  Kryolan preuzima konkurentsku firmu Brandel GmbH, spajajući njihove asortimane proizvoda i poslovne metode.
 • 1969
  Kryolan premijerno prikazuje prvu publikaciju za šminkersko umeće – “lebendige Maske”. Ova publikacija se od tada redovno izdaje.
 • 1971-1981
  Nakon 26 godina poslovanja u starim prostorijama, kompanija se seli u novo sedište u ulici Papierstrasse. Kryolan počinje da ostvaruje kontakte u SAD-u, te se 1976. godine u Kaliforniji otvara prvi ogranak Kryolan-a. Ubrzo potom, izvozni udeo brenda raste na 60%.
 • 1981-1982
  Sektor za kamuflažu nastavlja da se razvija u dobrom smeru, pošto se Dermacolor proizvodi prodaju u devet zemalja uključujući Australiju. Kryolan je održao prvi međunarodni seminar u Berlinu, sa 150 učesnika pristiglih iz 20 zemalja. Ovaj seminar se pokazao kao ogroman uspeh i postaje redovan događaj.
 • 1983-1986
  Kryolan nastavlja da raste, dalje se šireći i na Australiju, Novi Zeland i Aziju.
 • 1992-1993
  Kryolan preuzima Charles H. Fox d.o.o. u Londonu. Charles Fox je zadužen za prodaju Kryolan proizvoda u Ujedinjenom Kraljevstvu. Osnovan je i Kryolan Poljska.
 • 1995
  Kryolan proslavlja 50 godina uspešnog poslovanja, dok se njihovi proizvodi uspešno prodaju na pet kontinenata.
 • 2004
  Kryolan je domaćin prvog Foruma za šminkere, na kom je bilo govora o brigama vezanim za profesiju i poslovnim prospektima šminkera sa nemačkog govornog područja. Kada su 28. Olimpijske igre održane u Atini u Grčkoj, Kryolan je pozvan da obezbedi šminku za 4000 glumaca koji su bili deo jedinstvenog svečanog otvaranja. Kryolan razvija jedinstvenu formulu šminke koja može da se suprostavi i ekstremnim vremenskim uslovima.
 • 2005
  Arnold Langer dobija nagradu ‘A Lifetime of Beauty’ za njegova profesionalna dostignuća na međunarodnom Sajmu lepote u Dizeldorfu u Nemačkoj. Kryolan proslavlja 60 godina poslovanja, dok upravljaju sa sedam sopstvenih ogranaka u šest zemalja.
 • 2006
  Kryolan predstavlja prvi Multikulturalni simpozijum profesionalne dizajn šmnke na Tehničkom univerzitetu u Berlinu, ispred više od 100 šminkera.
 • 2007
  Kryolan predstavlja najnoviju inovaciju među proizvodima, High Definition šminku, koja je dizajnirana za fotoaparate visoke rezolucije. Šminkerski tim Kryolan-a postaje zvanično odgovoran za šminku na ogromnoj modnoj reviji u Dizeldorfu i poznatoj Prêt a Porter modnoj reviji u Parizu.
 • 2008
  Kryolan sprovodi treći Simpozijum profesionalne dizajn šminke u Milanu, u Italiji.
 • 2009
  Kryolan Professional Make-up postaje zvanični kozmetički partner za najvažniji izbor za mis na svetu – Mis Univerzuma 2009. Šminkerski tim Kryolan International-a bio je zadužen za šminkanje takmičarki ali i obezbeđivanje same šminke.
 • 2011
  Kryolan treći put postaje zvanični kozmetički partner za Mis Univerzuma, ovoga puta u Sao Paulu u Brazilu. Kryolan takođe uvodi i novi korporativni koncept prodavnica u Hamburgu, Berlinu, San Francisku, Čikagu, Istanbulu, Ankari, Izmiru, Čenaiju, Mumbaju i Sofiji. Brend održava četvrti Multikulturalni simpozijum za šminku u Istanbulu, u Turskoj, gde su predstavili trendove i tehnike u šminkanju pred 250 učesnika.
 • 2012
  Kryolan je izabran za glavnog snabdevača šminke za svečano otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Brend se pozicionira sa novom modernizovanom vizualizacijom počevši od pakovanja, internet sajta, brend filma i tako dalje.
 • 2014
  Kryolan je započeo osmu i devetu ekstenziju u svojim prostorijama u Berlinu. Planirano je više mesta za istraživanje i razvoj, proizvodnju, slanje i administraciju. Postavljena je i prostorija za seminare. Kryolan uspešno održava peti Global Face Art u Dubaiju sa više od 200 učesnika iz preko 30 zemalja i isprobava trendove i tehnike budućnosti. GFA se smatra platformom za razmenu profesionalnih znanja u industriji. Kryolan otvara treći Kryolan City Store u Minhenu pozivajući i profesionalce i krajnje korisnike da iskuse šta znači Šminka je nauka.

 
KRYOLAN
U Kryolan-u mi pravimo šminku. Ali ne kao i svi drugi. Zato što za razliku od svih drugih, mi zapravo i pravimo sopstvenu šminku. Radimo to na svoj način već 75 godina i tri genercije. Mi razmišljamo o njima. Proizvodimo ih. Formulišemo i sa ljubavlju ih donesemo na svet. Postoji samo jedan istinski proizvođač profesionalne šminke. Postoji samo jedan Kryolan.
NAJNOVIJI TVITOVI
NEWSLETTER