Proizvodi u fokusu

Budite savesni za praznike:
Kako proslaviti i misliti na okoliš

Teško je zamisliti naš svakodnevni život ovih dana, a da ne razmišljamo i o održivosti. Ovo se proširilo na gotovo sva područja i nateralo nas da preispitamo svoj dosadašnji način života. Božić i Nova godina su pred vratima, a ovogodišnje svečanosti moraju, naravno, biti kontemplativne, opuštajuće i pune ukrasa, hrane i još mnogo toga.
Naravno, moramo biti ekološki osvešteni i misliti na održivi razvoj. Mi imamo neke ideje i predstavljamo naše nove #True Nature Glitter.

Prirodni praznični ukrasi

Sigurni smo da kod kuće imate kutiju punu prazničnih ukrasa iz prošlih godina. To je sjajno jer održivost počinje malim koracima. Uostalom, promena ne znači uvek nabavka puno novih, održivo proizvedenih stvari. Davanje novog života starim stvarima ili korištenje stvari iz vlastitog vrta kao ukrasnih elemenata je takođe odlično. U jesenskoj sezoni, šišarke je lako pronaći. Možete ih sušiti u pećnici na oko 150 C oko 45 minuta, a zatim ih koristiti kao ukrasne komade za Božić. Kesteni, grančice takođe čine lepe ukrasne elemente i lako ih je pronaći u prirodi u blagim i hladnim klimama. Kad je reč o ovogodišnjem novogodišnjem drvcetu: istražite njegove korene – doslovno. Što je više lokalno, to bolje. Neki prodavači takođe vam dopuštaju da vratite svoje staro stablo kako biste ga ponovno posadili.

Održivi darovi za praznike: darujte ljubav

Ne morate uvek kupiti nešto skupo ako želite nekome nešto pokloniti. Na primer, kako bi bilo da starim stvarima date novo ruho? Ili poklonite nešto domaće? Ponekad će to biti buket cveća iz vaše bašte ili nešto što ste sami sašili. Sve je u gestu i nameri. Budite kreativni! Refili su, na primer, odlična ideja za ljubitelje šminke. Kryolan proizvodi Puder za obrve, Glamour Glow, Mat senka za oči i još mnogo toga, možete ih kupiti u personaliziranim paletama i puniti u pokretu i tako uštedeti na ambalažnom otpadu.

Održivi make-up: Naši novi True Nature gliteri


Kada je u pitanju šminka i održivost, refili nisu jedina odlična ideja. Ako vam je održivost važna, možete istražiti o uvetima proizvodnje i biorazgradivosti vaših omiljenih proizvoda. Često ćete naići na materijale koje je teško ili nemoguće prirodno razgraditi. Pogotovo kada su u pitanju šljokice – popularne za Božić i Novu godinu – to obično predstavlja veliki problem. Dakle, ako ne želite da propustite sjaj i održivost ove godine, slobodno isprobajte True Nature Glitter. Sve nijanse su najmanje 97% biorazgradive i potiču iz prirodnih resursa.

Odmori u regiji

Odmor ne mora uvijek značiti putovanja na velike udaljenosti i daleke destinacije. Posebno u vreme pandemije, božićni odmori u vašoj regiji mogu ponuditi lepu promenu tempa i puno novih stvari koje možete otkriti u tom području. Možda u blizini postoji park koji nikada niste otkrili? Pješačka staza ili novi restoran samo jednu ulicu dalje? Najbolje je otići u lokalni ured za turističke informacije i dobiti detaljan savet ili proveriti na lokalnom online portalu.

Održiva hrana za praznike

Regionalni, sezonski i - ako je moguće - organski. Ako sledite ove tri mantre, već ste na dobrom putu kada je reč o održivosti u pogledu hrane. Što su transportni putevi kraći, to će proizvod biti svežiji kada stigne do vas. Sezonsko je posebno važno za voće i povrće. I organski? Nema genetskog inženjeringa, bolji tretman za životinje, nema dovoljno resursa. Šta Vam je više potrebno?