Trendovi

Kako postići grafički ajlajner - Dio 2.- Pastelna i ljubičasta

U jednom od naših prethodnih blog postova, pokazali smo različite izglede, tzv. grafičke ajlajnere, sada želimo da pokažemo još 4 izgleda i da stavimo fokus na ljubičaste i pastelne boje. Takođe, pogledajte i naše kreativne radove koje smo napravili pomoću crvene/narandžaste i plave/sive senke za oči.

Tutorijal: Pink i ljubičasta šminka

Započnite šminkanje nanoseći manju količinu Supracolor 8 ml kao temeljnu boju za vaš izgled; ovo će da pojača intenzitet boje senke koja će da ide preko. Prvo nanesite Supracolor u nijansi R27 u blizini linije trepavica, a zatim blendajte i podignite boju preko kapka, do linije pregiba. Nanesite istu boju i oko donje linije trepavica, ali u tankom sloju, da izgleda kao blagi nanos boje. Zatim odaberite nijansu Supracolor R21 i blendajte je do granice sa R27 da dobijete ''smokey eyes'' efekat, tako što ćete boju podići ukoso i prema kosti obrve. Fiksirajte Supracolor mat senkom Mat senka za oči. Senku u nijansi Paradise nanesite preko R27 a senku u nijansi SA 75 preko R21. Pomoću senki, omekšajte sve prelaze i stopite boje. Nanesite malo plave senke u nijansi Night Blue ispod donjeg kapka.

Dodajte definiciju donjem kapku pomoću mat senke u nijansi Violet. Koristite dve nijanse Aquacolor 8 ml proizvoda, nijanse 099 i G108, pomešajte ih dok ne dobijete željenu nijansu ljubičaste. Za lakše mešanje, aktivirajte proizvod Aquacolor 8 ml pomoću kapljice vode i mešajte do željene konzistencije. Pomoću tanke sintetičke četkice, iscrtajte krilce ajlajnera, a zatim nastavite vući liniju iznad pregiba kapka. Nanesite drugu grafičku liniju u unutrašnji kut oka, te je zakrivite duž nosa. Iscrtajte vodenu liniju pomoću HD kremastog ajlajnera u nijansi Orchid. Na kraju, Lash Innovation maskara nanesite na gornje i donje trepavice
Tutorijal: Ljubičasti eyeliner

Kreirajte upečatljivu, smelu liniju, koristeći Ajlajner (black) za početak. Takođe, nanesite ga i u unutrašnji ugao oka, u blizini suznog kanala. Iscrtajte vodenu liniju koristeći Faceliner (10). Aktivirajte Aquacolor 8 ml u nijansi G108 pomoću malo vode i mešajte ga do kremaste teksture. Pomoću četkice iscrtajte grafičku liniju iznad crne linije koju ste prethodno povukli i i nastavite vući liniju iznad pregiba kapka, crtajući zakrivljenu liniju. Nanesite Aquacolor G108 duž donje linije trepavica, od unutrašnjeg ugla, do polovice donjeg kapka.

Dodajte malo Glamour Sparks (silver) u unutrašnji ugao oka i na kost ispod obrve, za svetlucajući efekat. Na kraju, nanesite Lash Innovation maskara na gornje i donje trepavice.
Tutorijal: Ljubičasta senka sa zlatnim ajlajnerom

Nanesite malu količinu prajmera za senke i izblendajte ga preko celog kapka. Preko baze lagano nanesite tapkajući Mat senka za oči (paradise) pomešane sa Mat senka za oči (white). Vodite računa da je najveća koncentracija boje na kapku, a da boja lagano bledi prema obrvi. Nanesite sedefastu svetlu senku u nijansi Highlight na kost ispod obrve. Nanesite malo Mat senka za oči (plum) ispod donjeg kapka.

Pomešajte nekoliko kapljica Fiksator za Cake ajlajner sa Pure pigmenti metallic (pure gold). Prah pigmenta će da se pretvori u tečni metal kojim možete iscrtati šta god želite. Krenite od unutrašnjeg ugla oka, crtajući liniju koja prati liniju rasta trepavica, a na kraju je zakrivite prema kraju obrve, da dobijete krilce ajlajnera. Vratite se ponovo na unutrašnji ugao oka, te liniju iscrtajte iznad pregiba kapka, do polovine. Nije potrebno crtati zlatnu liniju ispod oka.

Vodenu liniju naglasite uz pomoć HD Cream Liner (snow).
Tutorijal: Pastelna šminka

Prekrijte kapak, sve do obrve, pomoću Dermacolor Camouflage krema 4 g Dermacolor možete fiksirati senkom u nijansi Highlight. Blendajte Rumenilo 2.5 g (TC 1) preko kapka, skroz do kosti obrve, za lagani dašak boje. Intenzivirajte boju na delu koji je malo iznad pregiba kapka, stvarajući blagi luk, koristeći senku u nijansi Sunlit.

Nanesite HD Cream Liner (snow) od unutrašnjeg ugla oka, crtajući izduženu, oštru liniju prema gore, koja će vizualno podići oko. Utapkajte Rumenilo 2.5 g (TC 1) opreko unutrašnjeg dela oka gdje je HD Cream Liner - Snow.

Začešljajte obrve koristeći Gel za obrve (clear). Pomoću kose četkice, iscrtajte definisanu liniju ispod obrve, koja će sve uokviriti, koristeći Supracolor u nijansi R21. Držite liniju definisanom ali je s gornje strane izblendajte prema obrvi, da napravite lep prelaz iz intenzivnog u blago. Uokvirite oči pomoću Faceliner (10) i Lash Innovation maskara.