Trendovi

Odmor na plaži

Predviđanje za smer trendova u modi i beauty svetu, za sezonu proleće-leto 2020., nadahnuto je surf kulturom iz 1980-ih. Paleta letnjih, nežnih boja koje podsećaju na suncem izbledele prizore s plaže. Razigrana, eksperimentalna, pa čak i slučajna, ova vizija nostalgično je putovanje unatrag kroz jednostavnija vremena i potiče nas na zabavu s osećajem ženstvenosti bez preteranog napora i truda, s ultramodernim prizvukom.
Eksperimentisanje je ključ!
Pogotovo eksperimentisanje s grafičkim i slučajnim aplikacijama boje. Lice je prirodno sveže bez jakih kontura, osunčan ten ističu boje nalik na tamnije losos nijanse, koje dodaju mrvicu boje jagodicama obraza, s mat završnicom. Ovaj energični trend predlaže jarke i svetle nijanse za oči. Na suncu izbledele pastelne nijase poput jarke boje limete, limuna i mint tonova, odlično se stope u ombré efekat svetlucavih pastelnih tonova. Ružičasta je i dalje važna za usne, ali s evokativnom mladenačkom slobodom. Slatke ružičaste boje koje su izbledele, sa dodatkom hladnih ljubičastih tonova, razigrano daju naznake išarane boje ispod sjaja. Da bi u potpunosti izrazile predviđene ključne tačke ovog trenda, usne bi trebale izgledati zamagljeno i kao da je boja davno nanesena i isprana.

Eyes

Vodene aplikacije svetlih i nežnih boja donose mladenačku auru u trendove šminke za oči ove sezone. S izbledelom žutom i zelenilom u nijansama limete, limuna i pastelne metvice. Razigrani ombre postignut je uz naglasak na svetlucavim pastelama u komplementarnim paletama boja. Osećaj slobode i zabave, nonšalantan nanos i nostalgične vibracije s plaže su ključni. Energično sa završnicom koja podseća na blago vlažan izgled, ovaj nas smer podseća na potrebu da isključimo dosadašnja iskustva i navike i da možemo slobodno eksperimentisati i istraživati svoj
vlastiti individualni stil.

Cheeks

Sveži obrazi na prirodnoj goloj koži beauty su simbol kulture plaže, kao ključnog elementa ovosezonskih trendova. Kontura je out, a boja se vraća u modu. Bogato nanesemo pigment dubokih tonova lososa ili živopisnih koraljnih nijansi, fokusiramo pigment prvenstveno na jagodice obraza, a četkom se vraćamo po jagodičnoj kosti i ostavljamo nanos boje u mešavini koja podseća na zalazak sunca iznad okeana. Ključ za postizanje ovog toplog rumenila je da bude mat! Proizvodi su slobodno, opušteno naneseni, naglašavajući ten kojeg je pomilovalo sunce, slaveći radosnu maglicu letnjih dana i odajući počast kulturi koja predstavlja slobodan stil.

Lips

Ružičasta boja i dalje vlada kad je reč o usnama ove sezone, a sjaj se sada čvrsto ukorijenio u prvi plan, jer je trend mat usana ostao u prošloj deceniji. Bogate jagodičaste nijanse važne su uz onu izbeljenu suncem vibraciju, a ove sezone ona je u obliku slatke, ali snažne ružičaste boje s bogatim roze podtonom. ''Teška'' ruka ključna je za nanošenje boje na usne, sa centralnim pigmentom koji se raspršuje i prošaran je ispod izdašne količine mokrog sjaja. Finiš bi se trebao činiti dobro istrošenim i iznošenim, gotovo kao da je aplikacija delomično izlizana. Ovaj nostalgični i razigrani tretman savršeno ilustrira slučajnost i slučajno raspoloženje sezonskih ambicija.