Trendovi

Tragači za srećom

Ove smo godine doživeli realnost bez presedana, nešto zbog čega su mnogi od nas ostali malo šokirani. Ovo iskustvo potaklo je neke da zalaze dublje u sebe kako bi istražili unutarnje ja. Kada je svet usporio, omogućio nam je vreme za razmišljanje, promišljanje o životu i budućnosti, propitkivanje misli i motiva te postavljanje pitanja: "Šta je sledeće za mene?"
U takvim nepredvidivim vremenima nemoguće je trenutno planirati predaleko, ali šta ako bi vam neko mogao dati sve odgovore, da li biste ih želeli znati? Naša znatiželja je ono što nas potiče na evoluciju, učenje i rast, pa ne čudi što se ove Noći veštica upuštamo u mistični svet ezoteričnih vizija.

Kada su stvari malo nejasne i osećamo se pomalo izgubljeno, obratimo se alternativnim vodičima, svetlu koje treperi u mraku, kako bi nam oni pomogli da progledamo. Mitovi i legende govore o nadarenim pojedincima koji mogu videti budućnost, znati vašu sudbinu i upravo nas je taj trag misli odveo na put za ovogodišnje nadahnuće za Noć veštica.

Tarot je umetnost kazivanja stvari o nečijoj prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti, a sve temeljeno na pitanjima koja sebi postavljamo. Istraživanje ove kozmičke ceremonije dovelo nas je do više bogatih izvora umetničke inspiracije.

Usvojili smo klasičnu simboliku tarota, uključujući mesec i sunce, oči i mistična bića. Sezonski trendovi vide nas kako crpimo nadahnuća zodijaka i astroloških koncepata predviđanja budućnosti. Bilo da se radi o okretanju karata ili uzorcima koje vidimo na noćnom nebu, hiljadama godina očaravani smo izvanrednim vizijama proricanja sudbine. A koje je bolje vreme za istraživanje ove fascinantne dimenzije nego Noć veštica?

Ako ovu intrigantnu praksu doživljavate kao mračnu i tajanstvenu ili, upravo suprotno, koračajući na svetlo i budeći se, mislimo da je ovo savršen smer za naše nadahnuće za Noć veštica za 2020. Pomirimo se, ova godina nas sve pita, 'šta dalje ?!'

Uz zapanjujuće vizualne prikaze u svetu sudbine i fantazije ne morate znati čitati karte da biste ih nadahnuli. Bogata i zasićena bojama i prašnjavim zemljanim nijansama, toliko se nadahnuća može pronaći u pričama i proročanstvima nadarenih. Prilagođavajući se minimalističkim ponavljanjima, linearnoj i geometrijskoj grafici, tradicionalne ilustracije noćnih životinja iz podzemlja, šišmiša, moljaca, mačaka i pauka, savršeno se uklapaju u ovaj trend.

Bića i simbolički prikazi ključni su za ovogodišnje sezonske trendove šminkanja. Svi prikazani u paleti boja prirodnih tonova nadahnutih zemljom koji predstavljaju i život i smrt, prošlost i sadašnjost. Ova kombinacija nijansi savršeno se podudara s kreativnim make-up dizajnom.