Kako da

Faun

Faun je mitološko hibridno biće koje se pojavljuje u mnogim filmovima. U ovom tutorijalu, pokazaćemo vam kako stvoriti lik nalik faunu pomoću lažne brade i Kryolan rogova.
Pre
Lice očistite pomoću Prirodna micelarna voda 120 ml da uklonite zaostatke nečistoća i sebuma.
Korak 1
Nanesite Silicone Adhesive NEO Strong Bond 100 ml na zadnje delove ušiju i delove rogova. Pričekajte oko 1-2 minute dok se komadići ne učvrste uz lagani pritisak. Proverite jesu li svi rubovi čvrsto zalepljeni tokom postupka a možda će biti potrebno naneti više lepka na rubove.
Korak 2
Iz palete dual finish Dual Finish paleta sa 6 boja (Modelling), odaberite nijansu NB4 kao bazu za Fauna. Kompaktni puder nanosi se na kožu mekanom četkicom. Nanos se zatim polira četkom za poliranje.
Korak 3
Za senčenje prirodnih kontura lica Mat senka za oči (sudan) se uzima na mali kist za blendanje. Nanosi se ispod jagodica i prati strukturu kostiju do brade. Nanosi se i na bočne strane nosa, unutarnje kutove očiju, unutrašnje konture ušiju i oko baze rogova.
Korak 4
Zatim upotrebite Mat senka za oči (deep black) za definiranje očiju. Nanesite proizvod ispod linije trepavica, nastavite raditi prema gore do iznad obrva i blendajte prema slepoočnicama. Pomoću Deep Black takođe osenčite unutarnje kutove očiju. Blendajte prema prednjem delu obrva i od središta oblikujte liniju koja ide sve do rogova.
Korak 5
Zatim koristite ponovo Mat senka za oči (deep black) za hajlajt oblika kose. Blendajte mekom četkom od sredine linije kose i stavite tačku između rogova. Nastavite sa ovim senčanjem pomoću Deep Black niz sredinu brade i sve do obrisa ušiju.
Korak 6
Pomešajte BIC aktivator sa Body Illustration Make-up set sa 18 boja (Flesh) da ofarbate rogove. Koristite nijansu Tan 5 i nanesite proizvod sintetičkim kistom. Nanesite boju malim potezima kistom kako biste postigli isprekidanu boju. Na podnožju rogova i na vrhovima ušiju utapkajte Tan 5 šiljastim sintetičkim kistom. Kako bi se detalji stopili s prirodnom kožom, mali slikarski kist se navlaži BIC aktivatorom i pomeša sa Tan 5. Boja se nanosi preko jagodica i nosa, stvarajući mrlje poput pega. Ponovite ovaj postupak sa bojom 1 W iz iste palete.
Korak 7
1 W iz palete Body Illustration Make-up set sa 18 boja (Flesh) se pomiješa s BIC aktivator pre nego što se proizvod iscrta poput pruga na rogovima šiljastim kistom. Ovo je za stvaranje realistične boje poput kosti. Kako bi aplikacije roga izgledale kao da probijaju kožu, okolne rubove osenčite sa SM mat senkom iz Variety senke za oči sa 18 boja (V 2). Koristite ovo kako bi koža izgledala bolno i natečeno
Korak 8
Nanesite HD Pro Gum 200 ml na zadnju stranu brade i brkova i pričekajte da se lepak malo prosuši pre nego što pritisnete bradu na lice.
Korak 9
Za tipičan faunski izgled, lagano raščupajte kosu.

Korišćeni proizvodi