Trendovi

Chatelaine i njene sluge

Priča iza ovogodišnje Halloween kampanje

Implementacija ideje

Planiranje Noći veštica u Kryolanu obično počinje godinu dana unapred. Krajem 2021. marketinški tim već je seo za stol kako bi razmotrio kako vešto uklopiti mnoštvo SFX proizvoda u kampanju. Od silikona do naših više od 20 različitih vrsta krvi, likovi su trebali odražavati Kryolanovu raznolikost dok su izgledali ekstra jezivo.

Nakon viktorijanskog doba, konačno smo došli do sledeće priče. Ogroman tim vizažista, scenografa i stručnjaka za kameru i kostime sastao se u kapelici u Londonu ranije ove godine kako bi ideju oživeli...

Tko su Chatelaine i njenih troje sluga?



Nalazimo se u Londonu u 19. stoleću. Viktorijansko je doba.

Vreme je obeleženo procvatom gospodarstva, određenim komforom u kućama, te cvetnim i ukrasnim motivima u domovima koji su u suprotnosti s tehnološkim napretkom.

Chatelaineina kuća nalazi se visoko na brežuljku u predgrađu Londona. Retko ko je ikada u nju ušao, ali i sam pogled izvana dovoljan je da se stekne predodžba o situaciji unutra. Ustajali miris koji se širi iz kuće govori dosta toga.

Neki kažu da Chatelaine, domaćica, stalno drži svoje sluge uz sebe. Priča se i da nitko od njenih muških zaposlenika nije izašao iz kuće otkako su ušli. A samo znalci znaju da Chatelaine može ljude pretvoriti u žive mrtvace samo sitnom ogrebotinom svojih iznimno dugih noktiju. Zanosnim izgledom svojih noktiju zavodi svoje sluge.

Ali kako je Chatelaine postala takva? Gledajući rane na vlastitom licu, vidi se njeno mučeništvo. Zbog svoje nekoć zanosne ljepote i umijeća zavođenja koje je dolazilo s njom, nju je samu prije mnogo desetljeća jedan od njenih ljubavnika osudio na vječno prokletstvo.

Sada Chatelaine želi osvetu! I nitko od njenih sluga nije pošteđen. Njeni dugi, crveni nokti njeno su najveće oružje. Tko se odupre njenoj zapovijedi, osetit će ih.



Njen prvi i najdraži sluga joj je najodaniji. Muče ga najmanje i najbezazlenije rane. Čak i kad mu Chatelaine daje nemoguće zadatke, on iz straha posluša.



Čim se krv pretvori u blistave bisere, dotičnom slugi je grozno. Ovo je prvi korak do potpunog propadanja. Stoga rane njenog najbuntovnijeg sluge posebno sijaju jer ga Chatelaine često uhvati kako radi neovlaštene stvari u kući. Krađa hrane i dalje je jedno od manjih zala jer Chateleine uskraćuje hranu...



Njen treći i posljednji vrlo blizak sluga shvaća kaznu vrlo osobno. Tako zavija zlatnu suzu na svaku Chatelaininu ogrebotinu, izražavajući svoju bol. On nije samo njen sluga nego je i emotivno vezan za svoju gospodaricu.

Priča o Chatelaine i njenih slugu govori o lepoti i prokletstvu. Mržnji i pravoj ljubavi. Poslušnosti i potpunog predanja.

Imajući to na umu, želimo vam jezivo lijepu Noć vještica!



Želite li rekreirati šminku i stvoriti jedan od likova? Pogledajte naš odjeljak Kako sa detaljnim uputama step by steps.