Naša priča

U Kryolan-u mi pravimo šminku. Ali ne kao i svi drugi.
Zato što za razliku od svih drugih, mi zapravo i pravimo sopstvenu šminku. Kao jedan od prvih kozmetičkih brendova na svetu, koristimo sopstvene formule i recepte da proizvodemo naše proizvode. Mi razmišljamo o njima. Proizvodimo ih. Formulišemo i sa ljubavlju ih donesemo na svet. Radimo to preko 75 godina. I radimo to i dan danas.

Postoji samo jedan pravi proizvođač profesionalne šminke. Postoji samo jedan Kryolan.

Industriji nudimo profesionalnu šminku
kako biste mogli da ispunite svoje zadatke efektivno i stvorite neverovatna umetnička dela.
1945

Registracija poslovanja Kryolan-a 14.08.1945.
Počinje se sa proizvodnjom u prethodnom francuskom sektoru, u okrugu Reinickendorf, u početku za negu kože koja se distribuira regionalno. Iste godine, prvi make-up proizvodi za pozorište pod novim imenom ,,Kryolan'' postaju dostupni za prodaju i dostavljaju se na novootvorene pozornice Berlina.

1947

U bivšem sovjetskom sektoru osnovan je ogranak.

1950

1950 označava okupaciju ogranka Istočni Berlin od strane komunističkih vlasti. Poslovne aktivnosti se u ovom ogranku nastavljaju u vidu nezavisne kompanije sa novim imenom - ,,Coloran''.

1962

1. januara 1962, Kryolan kupuje konkuretnu firmu Brändel GmbH. Ova kupovina al je sinergirauće efekte na proizvodnju i strukturu prodaje i jasno doprinosi jačem rastu i prihvatanju novog brenda Kryolan Brändel na tržištu.

1971

1971. godine, nakon 26 godina poslovanja u ulici Reinickendorfer Provinzstraße, kompanija se seli u svoju novu zgradu u ulici Papierstrasse.

1975

Nakon predloga kupaca i intezivnog rada u razvoju, proizvodnja takozvane kamudlaže (šminka za prekrivanje diskoloracija na koži) započinje pod registrovanim imenom Dermacolor.

1976

Prva međunarodna podružnica Kryolan Co. otvara se u Van Nuys, Kalifornija.

1987

Poslovne aktivnosti u SAD-u pozitivno se razvijaju prethodnih godina, a kapacitet se prilagođava potražnji na tržištu. 1987. godine, u centru San Franciska kupljena je zgrada koja služi kao podružnica Kryolan-a za SAD i ona postaje novo sedište kompanije.

1992-1993

Kupovina kompanije Charles H. Fox Ltd. u Londonu i nastavak rada kompanije kao podružnice u stopostotnom vlasništvu. Charles H. Fox Ltd. je odgovoran za svu prodaju Kryolan proizvoda u Ujedinjenom Kraljevstvu.

1993. godine u Ščećinu je osnovan Kryolan Poljska Ltd. i njen lokalni pogon pušten je u rad.

2005-2006

Arnold Langer osvaja ,,A Life of Beauty'' nagradu za profesionalna dostignuća na Međunarodnom sajmu lepote u Dizeldorfu, u Nemačkoj.

Kryolan Cosmetics (India) LTd. počinje svoje poslovne aktivnosti u Čenaju (Madras).

2006. godine, na Tehničkom univerzitetu u Berlinu, Kryolan održava prvi multikulturalni simpozijum za profesionalni dizajn šminke, pod nazivom GLOBAL FACE ART.

2010

U Južnoafričkoj Republici, dugogodišnji distributivni partner stečen je 2010. godine i sada posluje kao Kryolan Južnoafrička Republika. Nova lokacija u Johanesburgu baviće se svim budućim prodajnim aktivnostima i lokalnim pakovanjem proizvoda za južni deo Afrike.

2012

Nakon intezivnih priprema za rebranding, Kryolan pokreće svoju kampanju ,,Šminka je nauka'', koja traje i dan danas.

Nemačko trgovinsko udruženje ,,Porodični preduzetnici'' (Die Familienunternehmer) dodelili su Arnoldu Langeru titulu ,,Porodičnog preduzetnika godine'' u Berlinu.

2013-2014

Kryolan SAD počinje sa radom u centralnom skladištu i novoizgrađenom proizvodnom odeljenju u Kottijju, severno od San Franciska.

2013. godine, preuzet je dugogodišnji distributivni partner u Brazilu i nastavlja sa radom zajedno sa partnerom iz Paragvaja. U avgustu, nakon godinu dana pripreme, Kryolan Brazil otvara prvu Kryolan City prodavnicu u metropoli Sao Paulo. Na početku 2014, Kryolan je stekao lokalnog distributivnog partnera.

2015

Od avgusta, engleska podružnica Charles H. Fox posluje kao Kryolan UK Ltd i nakon pažljivog razmatranja, prodavnica u Convent Garden-u postaje prvi Kryolan City London.

Kryolan proslavlja 70 godina postojanja. Još jedno veliko dostignuće. Osnivači kompanije Waltraud i Arnold Langer sa ponosom se osvrću na ono što su stvorili.

Danas

Moto Arnolda Langera ,,prvo ljudi, onda posao'' i dan danas predstavlja korporativnu filozofiju u Kryolan-u. Posebne želje šminkera su uvek bile i uvek biće naš apsolutni prioritet - podjednako važni kao i poverljivo rukovanje i lični razgovor sa kupcima i partnerima. ,,Ova individualnost nas je učinila velikima.'' I sa ovom filozofijom na umu, sin Wolfram Langer i unuci Sebastian i Dominik Langer sa porodicama nastavljaju da vode Kryolan. Čvrstu osnovu nastavljaju moderne vizije za budućnost - sa ciljem očuvanja zaveštanja Arnolda Langera.