Proizvodi u fokusu

Digital Complexion-puder.
Redefiniran. Šta to znači?

Svet profesionalne šminke kao i svaka druga industrija, se neprestano razvija i napreduje. Proizvođači kozmetike moraju uzeti u obzir najnovije trendove u boji, pakiranju, sastojcima i načinu života.

ZAŠTO

Svet profesionalne šminke kao i svaka druga industrija, se neprestano razvija i napreduje. Proizvođači kozmetike moraju uzeti u obzir najnovije trendove u boji, pakiranju, sastojcima i načinu života. Mi kao potrošači i kao profesionalni šminkeri, tražimo vrhunsku kvalitetu, održivost, brže sušenje, dugotrajnost, da je ekološki prihvatljivo, pigmentirano, da neguje kožu, da je sjajno, mat, satin, da savršeno miriše, da nema miris, da ima aktivne sastojke, kiseline, ulja, da nema ulja, da je vodootporno, da se lako uklanja... lista je beskonačna. Ne samo da su svi ovi faktori važni i relevantni u današnjoj kozmetičkoj industriji, već i mi kao proizvođači moramo ići u korak sa svim trendovima i inovativnim tehnologijama. Otkako smo uspeli prikazati ljudski lik u tisku i na filmu, opsednuti smo time da pred kamerama izgledamo savršeno. Jasnoća, razlučivost, spektar boja, osvetljenje - sve je predstavljeno kako bismo se prikazali u najboljem (laskavom, naravno) svetlu. Ova dostignuća imaju katalitički učinak na sve što se zabilježi kamerom, ne isključujući make up. Lica svakodnevno ispunjavaju naše televizije, kina, društvene mreže i tisak u celom svetu. Stalno smo bombardirani slikama, gde god da pogledamo. Ta stalna izloženost onome što se smatra savršenom estetikom učinila je sve nas stručnjacima u tom području. Kritiziramo i zaključujemo u roku od nekoliko sekundi nakon što vidimo sliku, a da ni sami ne znamo da smo to učinili. Stoga potreba za razvojem vrhunske kozmetike u boji koja bi zadovoljila naša visoka očekivanja ali i ona za naprednom medijskom opremom nikada nije bila veća.

Dakle, koje su najnovije promene koje treba razmotriti?

KAKO

Tokom poslednjih dvadesetak godina HD (high-definition, visoka razlučivost) je verovatno najčešće korišćen format za kamere, od filmskih studija do pametnih telefona. Nikada pre nismo videli takvu jasnoću i oštrinu na slici kao što smo doživjeli s HD-om, do sada. '4K' je bila nova reč u upotrebi kada je u pitanju početni skok s HD-a. No, od pojave 4K razlučivosti, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, već imamo 8-16k mogućnosti u određenim tehnologijama, razvoj postaje sve brži i brži kako naše znanje i tehnološki napredak rastu.

Da bismo razumeli što sve ovo znači, želimo malo raščlaniti pojmove. Jednostavno rečeno, ti se pojmovi, HD, 4K itd., odnose na razinu razlučivosti, rezolucije, koju vidimo na slici. Svi smo čuli za piksele, zar ne? Pikseli su maleni kvadratići koji čine detalj u punoj slici. Dakle, što više piksela na slici, vidimo više detalja i oštrija će se slika pojaviti.

RAZLOG

HD slika počinje s 1920 x 1080 piksela. To nam daje 2 073 600 piksela koji čine tu jednu sliku. Kad to usporedimo sa samo 4K, koji počinje s 3840 x 2160, imamo 8 294 400 piksela. Četiri puta veći iznos.

PROBLEM

Pa, što sve to tačno znači za make up? Ova razina razlučivosti pruža veće kontraste, pojačanu oštrinu boje i profinjenije detalje. Na primer, svetlucava senka za oči izgledala bi presjajno na HD-u zbog količine detalja prenesenih na slici od odraza pigmenta. Na 4K+ video kamerama zapravo vidimo pojedinačne pigmente senki, a ne samo njihov odsjaj, više jasnoće, više teksture.Dakle, bez obzira jeste li zaljubljenik u šminku ili šminker, glavna razlika koju ćete primetiti je naglašena tekstura kože i proizvoda koje na nju stavljamo. Zastrašujuća misao, znamo! Ali nemojte još paničariti...

RJEŠENJE

U svjtlu ovog tehnološkog napretka u našoj industriji, imali smo zadatak da istražimo što to znači za razvoj obojene kozmetike. Šminka je doista znanost i naši su timovi znali da ćemo sa dovoljno istraživanja i testova moći razviti proizvode koji udovoljavaju očekivanjima i ispunjavaju zahteve. Morali smo proizvesti proizvode koji su izgledali glatko i prirodno čak i pod ovom iznimnom rezolucijom.

ISTRAŽIVANJE

Timovi u sjedištu Kryolan brzo su izneli plan akcije. Pre nego što smo mogli započeti razvoj nove linije proizvoda, glavni hemičar u tvrtki Kryolan, dr. Jochen Gottfriedsen, trebao je provesti istraživanje kako bi shvatio što čini 4K + tehnologije drugačijim i zauzvrat, kakav će to efekat imati na make-up. „Morali smo sa znanstvene strane razumeti kako su se naši postojeći proizvodi držali pred 4K kamerama. Kada se HD pojavio na masovnom tržištu, otkrili smo da su nam potrebni novi proizvodi jer je kod starih proizvoda, u standardnoj liniji šminke, sjaj previše naglašen, u osnovi su sve svetle nijanse izgledale belo. " Naša teorija sa 4K bila je da ovaj put ne bismo trebali ništa menjati u smislu sjaja, ali sa tolikom jasnoćom slike, bi tekstura nekih proizvoda postala problem.

U ovoj fazi, 2016. godine, Kryolan je proveo intenzivno jednodnevno testiranje kako bi identificirao i procenio što bi trebalo razviti. Celovita filmska ekipa, naoružana svim najnovijim vrhunskim kamerama i ekranima, postavila je četiri seta kako bi zabeležila performanse naših proizvoda u usporedbi s HD do 4K. Među postavljenim timovima bili su i članovi laboratorijskog tima, šest šminkera iz našeg međunarodnog Kryolan Pro Teama i predstavnici uprave i marketinga.

Zatamnjeni šator postavljen je usred studija sa četiri velika zaslona kalibrirana unutra, kako bi se analizirali rezultati. Imali smo dva zaslona kućne kvalitete jedan u HD i jedan u 4K. Prvi test bio je na jednom od članova tima, bez šminke, samo da bi se videla razlika u jasnoći na prirodnoj koži. To je izazvalo trenutnu reakciju čuđenja u celom timu. Vau! "Razlika je bila zapanjujuća." rekao je voditelj našeg globalnog make up tima, Paul Merchant. “… Nismo mogli verovati kolika je količina detalja vidljiva na 4K zaslonu u usporedbi s HD-om, u početku sam bio zabrinut. Kako bismo u ovim uvetima našminkali bilo koga a da to izgleda prirodno, poput kože? “
Sledećih pet dana timovi bi uspoređivali stotine različitih proizvoda od 'beauty' do SFX-a i precizno bi obeležili svoja otkrića između dve rezolucije. Prozirnost, neprozirnost, koža, vidljivost proizvoda, struktura i tekstura, odraz i varijacija boja. To su samo nekoliko snimljenih opažanja koja bi tim napravio za svaki test.

Nakon duge sedmice različitih spoznaja, tim je sedeo i razgovarao o svojim zaključcima. "Moraću koristiti matirajuće proizvode u formulaciji koja ne posvetljuje kožu." Dr. Gottfriedsen utvrdio je da je jedan od problema bio taj što su određeni sastojci koji se koriste za smanjenje sjaja u određenim proizvodima, zapravo bili vidljivi na 4K. Na HD-u su bili nevidljivi i delovali su čisto kao matirajući proizvod, sada su utecali na boju proizvoda na kameri, imaju sjajni učinak koji nismo mogli kontrolirati. "Tekstura!" rekao je istovremeno veći dio šminkerskog tima. Tekstura je istaknuta izvan naših očekivanja. Fini puder, nevidljiv na HD-u, sada se čine poput zrna peska u usporedbi s 4K. „Moraćemo proizvesti matirajuće podloge i korektore koji se sami setuju ili zahtevaju minimalne količine pudera. Takođe nam je potreban puder koji je izuzetno fin da se ni ne primeti na kameri. "

Početna ispitivanja bila su gotova, sada je vreme da timovi u laboratoriju pređu na posao.

RAZVOJ & TESTIRANJE PROIZVODA

Čitav tim zaključio je da su upravo puderi ti proizvodi na koje je uecala jasnoća rezolucije. Da bismo postigli željene rezultate i da koža izgleda prirodno na ovim naprednim tehnologijama snimanja, trebali smo razviti sedeće: primeri/baze za sve tipove kože, tečnu i kremastu podlogu, korektori za prekrivanje, korektori za kolor-korekciju i puder za fiksiranje. Razvoj obično sledi isti format svaki put. Nakon što se tim odluči za proizvod, potrebno je definirati svojstva.

•Čemu služi? - Korišćenje na 4K + tehnologijama snimanja (ne zaboravite da to uključuje i sve naše pametne telefone !!!!)
•Za koga je namenjen? - Profesionalci i potrošači (filmovi za mobilne telefone)
• Boja i pokrivna moć - Mora ostati nepromenjena i verna na fotoaparatu / prozirna do srednja moć prekrivanja
• Trajnost - dugotrajan i sam se fiksira
• Tekstura - lagana i glatka
• Završnica (finish)- mat
• Dodatne funkcionalnosti - mora raspršiti svetlost radi nežnog mekanog izgleda i koža mora izgledati glatko bez teksture.

To su glavne tačke sa kojima laboratorij treba započeti izradu uzoraka. Početni uzorci stvoreni su relativno brzo sledeći sve podatke koje smo prikupili iz testova kamere. Nakon što laboratorij bude zadovoljan formulom i teksturom uzorka, prosleđuje ga međunarodnom make-up Pro timu na testiranje. Njihov je posao utvrditi ispunjava li standarde, očekivanja pod naprednom tehnologijom fotoaparata, ali takođe komentiraju rad s proizvodom. Kakav je osećaj na koži? Aplicira li se lako? Može li se dobro razmazati i blendati? Suši li se brzo ili presporo?
Koliko je dugotrajan? Je li kompatibilan sa drugim proizvodima? Može li se naneti slojevito? Za koje tipove kože je pogodan?
Svaki put treba proveriti čitav popis, u početku to radi mali tim internih make up artista. Ova faza ide iz laboratorija u šminkeraje i iz šminkeraja u laboratorij, dok se svi ne slože da su zadovoljni uzorkom. Nakon ove faze uključuje se šira testna publika, ciljne skupine potrošača zamolimo da testiraju proizvod i daju nam povratne informacije o svim gore navedenim pitanjima. Takođe kontaktiramo i svoje pouzdane drugove i kolege u industriji šminkanja i tražimo njihovo mišljenje o prototipovima.

Tokom četiri godine razvoja asortiman je intenzivno testiran u najrazličitijem okruženju i medijima. Uzorci su poslani diljem Evrope, Indije, Južne Afrike, Brazila, SAD-a, Azije i UAE-a pouzdanim partnerima i drugovima koji su redom testirali raspon boja, trajnost i performanse u svakoj pojedinoj klimi i okolini. Šminkerske škole i fakulteti, sa kojima je Kryolan brend usko povezan, proveli su više testova kompatibilnosti. Članovi našeg marketinškog tima nosili su proizvod svaki dan više od dve godine kako bi u potpunosti testirali njegovu razinu performansa. Najvažnije je kako se ponašao na modernim rezolucijama fotoaparata. Naš vlastiti Kryolan Pro tim, testirao je asortiman na bezbroj foto snimanja i modnih filmova, svaki put ocenjujući izvedbu proizvoda. Ova linija proizvoda korišćena je u izravnim prenosima televizijskih i glazbenih ceremonija dodele nagrada, nastupima u arenama uživo, globalno emitiranim glazbenim događajima, muzičkim video spotovima i televizijskim eventima na crvenom tepihu. Često bi odgovor umetnika koji je ljubazno testirao proizvode na svojim klijentima bio: "Kada mogu dobiti veću količinu ovog proizvoda ?!"
Proces testiranja postigao je ogroman uspeh i bili smo uvereni da smo postigli ono što smo zacrtali.

Jeste li sada uzbuđeni? Pa, probajte i uverite se i vi!