Iza kulisa

High Gloss sjaj

Kod bilo kojeg razvoja proizvoda u tvrtki Kryolan, postoje određeni procesi i postupci koji se slede. Prva stvar je uvek sam koncept. Kako započinje cela inicijativa?

Koncept

Sa bilo kojim razvojem proizvoda u tvrtki Kryolan, slede se određeni procesi i procedura. Prva stvar je uvek sam koncept. Kako započinje cela inicijativa?
Ideje se rađaju iz mnogo različitih izvora, ponekad je to ideja izravno od našeg izvršnog direktora Wolframa Langera ili jednog od njegovih sinova, naših generalnih direktora Sebastiana i Dominika. Obitelj Langer i dalje je u velikoj meri uključena u svaki proizvod koji se materijalizira u Kryolan laboratorijima. To je strast koja je nasleđena od Wolframova oca i osnivača Kryolana Arnolda Langera. Njihove ideje proizlaze iz perfektnog poznavanja branše, kao i iz razgovora s partnerima i kupcima tvrtke Kryolan. Ostale ideje dolaze izravno od šminkera, kako iz našeg vlastitog Pro tima, tako i izvana. Može biti da je ideja pokrenuta izravno iz same znanosti, nova sirovina postane dostupna ili nova boja stvara inspiraciju i uzbuđenje. Zatim, naravno, postoji odel za marketing koji opširno istražuje nove trendove i pomno prati evoluciju šminkerske industrije koja se stalno menja. High gloss sjaj za usne je bio jedan od proizvoda koje je bilo potrebno redizajnirati. Postoje neki proizvodi i formule koji su danas bezvremenski i jednako učinkoviti kao i kada su bili razvijeni pre sedamdeset i više godina. "... takođe moramo biti u mogućnosti kritički proceniti postojeće linije kako bismo osigurali to da ispunimo očekivanja industrije i naših kupaca." kaže Dominik Langer, a upravo je kroz ovu praksu sjaj za usne, koji je Kryolan proizvodio u to vreme, istaknut kao proizvod kome treba osveženje i modernizacija.

Brainstorming Formule

Inspiracija doslovno teče iz svakog pravca i najvažnije je sastaviti sve ljude koji su uključeni u istraživačke i razvojne timove kako bi 'izgradili kostur' novog koncepta. Odel za istraživanje i razvoj vodi naš glavni hemičar, dr. Jochen Gottfriedsen. U ovoj fazi života novog proizvoda za njega je neophodno utvrditi osobine koje definiraju proizvod. Pogotovo što se tiče primene, izvedbe i ukupnog dojma, pre nego što on i njegov tim započnu sledeću fazu definiranja i razvoja formule. Početne stvari koje treba razmotriti, a koje Gottfriedsen navodi, su:

• Opseg primene (npr. U-HD, specijalni efekti, pod vodom, svakodnevno nošenje)
• Ciljna skupina (body art, pozorište, TV i film, moda, specijalni efekti, lepota)
• Način primene (npr. četkica, spužva)
• Boja i pokrivna moć
• Trajnost na koži
• Stabilnost prema vodi
• Tekstura (npr. svilenkasti osećaj)
• Miris (parfem)
• Uklanjanje
• Dodatni / funkcionalni učinci (SPF, umirujuće delovanje, zaglađivanje, punjenje borica, anti-age)

Istraživanjem marketinškog odela i prikupljanjem mišljenja profesionalnih šminkera i potrošača, osobine koje su istaknute od najveće važnosti za High gloss sjaj bile su dobra viskoznost, tako da sjaj ne bi procurio u sitne linije oko usana, nelepljiv, tako da je proizvod bio ugodan za nošenje i pojačana refleksija svetla za intenzivan sjaj. Glavna ciljna skupina bila je lepota i moda, ali sa svim linijama unutar Kryolan asortimana, to bi takođe trebao biti proizvod široke primene i za druga područja, ako utvrde potrebu za tim. U osnovi, svi proizvodi koje proizvodimo moraju imati onu razinu visoke kvalitete i performansi da može izdržati sve zahteve profesionalne šminke, pa je trajnost obično visoka na popisu zahteva i prioriteta kod proizvoda.Kryolan je poznat po širokom asortimanu i raznolikosti boja, pa je u našem uobičajenom stilu asortiman trebao sadržavati mnoštvo nijansi koje bi udovoljile svim mogućim potrebama ili željama. Ni tu se ne zaustavljamo, razumevanje potreba svih naših kupaca znači i prepoznavanje potražnje za raznim završnicama za High Gloss sjaj. Trebale su se stvoriti prozirne verzije i verzije s potpunim pokrivanjem, zajedno sa nekoliko opcija koje sadrže shimmer za jedinstveni, blistavi završetak. Ne samo da proizvod treba sadržavati sve ove karakteristike, već je bilo važno i da sadrži sastojak koji osigurava negu kože, vitamin E odabran je kako bi povećao funkciju barijere kože, zajedno s osobinama vlaženja i zaceljivanja kože. To su vrlo važni faktori pri odabiru sastojaka za potencijalno osetljivo područje poput kože usana.
Nakon što se dogovore ove tačke, sledeća je faza odabir sirovina i stvaranje osnovne formule koja će ispuniti definirane zahteve. Vreme je za posao!

Važnost pakiranja

Dok je tim u laboratoriju zauzet radom na osnovnoj formuli, drugi odeli počinju raditi na svojim zadacima. Pakiranje igra važnu ulogu ne samo u prodaji proizvoda, već i u njegovoj funkciji i fazi razvoja. Poznavanje konačnog pakiranja može biti ključni element u dizajniranju formule. To između ostalog može uticati na to kakva mora biti konzistencija. Odlučeno je da High Gloss bude u prozirnoj akrilnoj cevčici sa štapićem četkice ugrađenim u poklopac, jedan od preferiranih stilova pakiranja za korisnike sjajila za usne. Pri odabiru pakiranja nije važna samo funkcija. Marketing radi zajedno s odelom za pakiranje, provode vreme istražujući najnovije trendove, funkcionalnost, estetiku i dizajn. Svi ključni faktori u stvaranju uspešnog i user-friendly proizvoda. Neka se sjajila zbog svoje formule mogu malo odvojiti dok su u tubici, iako to nije neophodno pokazatelj da nešto nije u redu s formulom, ali za korisnika nije privlačna. Stoga je formula High Gloss morala biti dovoljno stabilna da se ne razdvaja i izgleda lepo u tubici kao i na usnama. Takođe je odlučeno da štapić aplikatora unutar epruvete treba biti proziran, kako bi se prikazao puni uticaj boje samog sjajila bez ometanja. Stoper je takođe bio važan za zatvaranje otvora poklopca i pomoć u brisanju viška proizvoda koji izađe na četkici, pažljivo se razmisli o svim malim detaljima.

Usklađivanje sa regulativama

Nakon nekoliko rundi testiranja uzoraka od strane našeg make-up Pro Tima i pozvanih članova tima, laboratorijski tim je doveo formulu do savršenstva, High Gloss sada mora proći test stabilnosti. Pre masovne proizvodnje proizvoda mora se ispitati stabilnost. Dr. Gottfriedsen komentira: „Formulu treba napuniti u konačno pakiranje i smestiti u ormar za grejanje koji ima konstantnu temperaturu od 40 stepeni Celzijevih. Ovaj test u osnovi ponavlja koliko će proizvod trajati u svojoj ambalaži nakon proizvodnje i mora udovoljavati strogim propisima da bi prošao ovu fazu. " Tim je ostavio formulu High gloss sjaja u toplinskom ormariću tri meseca provodeći redovite provere jesu li se javile neke promene u formuli. Kad prođe tromesečno razdoblje inkubacije bez ikakvih promena u stabilnosti, tada mogu započeti razne druge testove kozmetičke regulacije. U laboratoriju se do 250 grama može ručno stvoriti uz pomoć malih strojeva, specifičnih za kreativni proces. Nakon što je formula odobrena, postupak proizvodnje može se odvijati u proizvodnom odelu na mnogo većim strojevima. Povećavanje skale količine i gramaže može se suočiti sa vlastitim izazovima, kad se koriste veće količine sastojaka, to može uticati na izvorne finalne rezultate, ponekad zbog razlike u hlađenju i zagrijavanju tokom proizvodnje. U početku obično proizvedemo 10 kg, to je dovoljno da se dobije oko 2500 High Gloss sjajeva u određenoj boji. Uz to postoje i mnoge druge faze koje proizvod mora proći da bi bio spreman za prodaju. Datoteka s podacima o proizvodu koja uključuje sigurnosno izvješće za kozmetiku, testove na koži i još mnogo toga.

Rađanje High Glossa i ponovvo rađanje sjajeva za usne!

Nakon što su svi kozmetički propisi ispunjeni, provereni, ponovno provereni i potpisani, a svi odeli zadovoljni konačnim proizvodom, tada se može pripremiti za masovnu proizvodnju i prodaju. High Gloss prvi je put objavljen 2008. godine, od tada se čitav asortiman kontinuirano ažurira i uređuje, marketinški odjel drži prste na putu otkrivanja novih trendova i izbacivanju novih zapanjujućih nijansi koje odgovaraju i beauty i modnoj industriji. I dalje dolazi u prozirnoj verziji, u verziji koja pruža potpuno pokrivanje usana i verziji s blistavim shimmerom, a sve uz taj najvažniji ultra sjajni super efekat. Ovaj mesec slavimo uspeh ovog proizvoda s našom kampanjom #summerhigh. Na prelazu u novu deceniju, kad smo započeli modernu eru 20-ih, videli smo kako se sjaj za usne vratio na velika vrata. Modni i beauty trendovi širom svieta oprostili su se od mat usana i svoju pažnju usmerili na sjajne završnice! Sa svojom jedinstvenom formulom, nelepljivom, intenzivnom bojom, pojačanom refleksijom, dugotrajnosti, ugodan je za nošenje pa je lako shvatiti zašto High Gloss vlada ovog leta.

Predvodnik našeg globalnog make up tima Paul Merchant rekao je

„Tako je osvežavajuće videti sjaj ponovo u trendu u proteklih nekoliko sezona, High Gloss je uvek bio must have u mojoj opremi, koristio sam ga doslovno u ogromnim količinama. Teško je doći do proizvoda koji daje tako intenzivan sjaj, znam da će mi dati tačno ono što mi treba na setu. To je ono što tražim u bilo kojem proizvodu, on mora biti visokih performansi, a High Gloss to sigurno čini svaki put. "