Pro saveti

Povrede, rane i specijalni efekti za Halloween šminku

Napraviti ranu koja vrlo realno izgleda i nije tako teško kao što to mnogi misle. Posebno kao budući SFX šminker ili kao zaljubljenik u sve vezano za Noć veštica, to je super veština da uverite druge u svoj talenat. Pokazaćemo vam kako napraviti dve različite vrste rana realnog izgleda s različitim proizvodima.

SFX make-up ideja za Halloween 1
Rana od kiseline na ruci
Korak 1: Gelafix koža je korištena kao baza za ovu ranu. Pre upotrebe je proizvod potrebno zagrejati, ali ne previše. Možete to uraditi u šerpi s toplom vodom.

Korak 2: Dok se Gelafix koža zagrejava, nanesite mešavinu nekoliko crvenih nijansi iz Body Illustration Make-up set sa 18 boja (FX) na čistu kožu ruke. Treba izgledati kao da ste udarili negde rukom, pa su pojedina područja pocrvenela i poplavila.

Korak 3: U međuvremenu Gelafix koža se otopila do konzistencije gela. Sada je možete naneti na ruku i rasporediti pomoću Špatula za mešanje šminke. Ne trebate razmazati uredno, treba izgledati kao da su se na koži pojavili mehurići. Izgladite rubove Gelafix koža. Ako želite, možete koristiti i lepak Pros-Aide - originalni - 50 ml pre nego što nanesete Gelafix kožu, za što bolju trajnost.

Korak 4: Nakon što se Gelafix koža malo osušila, matirajte sve pomoću Matting Spray 50 ml.

Korak 5: Ponovo uzmite Body Illustration Make-up set sa 18 boja (FX) pa nanesite na ranu različite nijanse crvene, da ruka izgleda krvavo i opečeno. Takođe, nanesite Supreme krv za spoljašnju upotrebu 50 ml da pojačate efekat

Korak 6: Otkrićemo vam pravu insajdersku tajnu, smrvite tabletu vitamina C, ili neku drugu i nanesite taj prah na ranu. Ponovo sve nasprejajte sprejem za matiranje, efekat koji ćete dobiti izgledaće kao sveža rana i opekotina od kiseline.

Korak 7: Posljednji korak, dodajte malo crne senk Deep Black iz Paleta senki sa 15 boja sa ogledalom (Smokey Rose) na rubove rane, za što realističniji dojam.

Dobro je znati:

Ranu ćete jednostavno ukloniti tako što je povučete. Ne izlažite ruku pretjeranoj toplini i vodi, jer efekat neće moći potrajati celu zabavu.

SFX make-up ideja za Halloween 2
krvavi odsečeni prst
Korak 1: Za početak uzmite Artex da napravite model jednog od vaših prstiju. Možete kupiti veštački nokat i zalepiti ga na prst koji ćete napraviti. Artex najlakše ćete ovo postići koristeći Artex 2 komponente i lepak Silicone Adhesive NEO Strong Bond 100 ml.

Korak 2: Presavijte svoj prst prema dole. Nanesite sloj arteksa Artex na koren prsta. Ovaj dio koji modelujemo će se kasnije dobro uklopiti s veštačkim prstom pa će sve delovati dosta realistično.

Korak 3: Pomoću Illusion Finer Point četkica, nanesite različite nijanse crvene Body Illustration Make-up set sa 18 boja (FX)na Artex na Vašem prstu. Rana bi trebala izgledati kao da je ispod zarobljena krv.

Korak 4: Nakapajte malo Drying krv 50 ml na nacrtanu ranu, da izgleda kao da krv teče iz prsta.

Korak 5: Jednake korake pod brojevima 3 i 4 ponovite s veštačkim prstom. Tada postavite veštački prst na ranu na ruci i lagano povucite, tako da se formiraju rastezljive i lepljive niti veštačke krvi. Dobićete jako zastrašujuć efekat.