Proizvodi u fokusu

Puderi

"Zaista nemamo dovoljno mesta", kaže nasmejana Skadi Langer dok se vrti kroz Kryolan trgovinu koja se nalazi u sedištu u Berlinu. Šminkerica u ruci drži brošuricu u kojoj je pregled svih pudera iz asortimana razvrstanih u dijagram. Ponuda se kreće od prozirnih do visoko pokrivajućih, od izuzetno laganih do viskoznih tekstura. Pregledavajući razne ormariće, ladice, displeje i police, Skadi te proizvode iznosi na svetlo i slaže ih na prodajni pult. I upravo tako, ispred nje je bezbroj bočica s pumpicama, limenki, tubica, staklenki, kutijica, te male, velike i još veće palete iz pet različitih linija proizvoda. "Postavila sam ovo prema redosledu gde se pigmentiranost povećava - ona prelazi od vrlo prozirne do potpuno neprozirne, kod proizvoda sa potpunim pokrivanjem", objašnjava ona. I tu započinjemo našu make up turneju...

Tinted Moisturizer, obojena krema je najlakša podloga, a kao što i samo ime govori, slična je nijansiranoj dnevnoj kremi i sadrži samo laganu pigmentaciju. Sledeća na redu je Ultra Fluid Foundation: ova lagana tečnost savršena je za šminkanje koje zahteva lagano do srednje pokrivanje. Suva koža zahvalna je na Ultra Fluid Foundation puderu zahvaljujući njegovim hidratantnim svojstvima. Ultra kremasti puder i Dual Finish pružaju laganu do srednju pokrivnu moć, a takođe su savršeni proizvodi za doterivanje i šminkanje muškaraca. Oba pudera kontroliraju sebum i sjaj na koži, te daju koži blagi mat izgled s prirodnim efektom. Dual Finish se naziva "Dual", jer se može nanositi na dva načina: suh kao puder i blago navlažen kao krema. Dermacolor Light Fluid Foundation vrlo je lagana podloga, ali je srednje pokrivne moći i tečni puder koji sadrži više pigmenata od uobičajene tečne podloge. Može postići punu pokrivenost kada se nanosi u slojevima. Pjenasti HD Micro Foundation Sheer Tan posebno je dizajniran za masnu kožu. I ovdje se može stvoriti neprozirni, mat završetak nanošenjem u slojevima. Dolazi iz HD linije proizvoda, koja je posebno razvijena za visoko rezolucijsku HD tehnologiju snimanja, HD Micro Foundation kremu karakterizira visoka pigmentacija, koja ipak ima vrlo prozirnu laganu konzistenciju. Kremasta podloga neutralizira filmsko svjetlo koje projicira sjaj na koži. HD tehnologija šminkanja vrlo je laskava i optički smanjuje fine linije i borice. Yousef Atapour, programer linije proizvoda, kaže: "Pigmenti HD pudera su mikronizirani i zato su izuzetno fini."
Cake Make-up je takođe je poseban, ali ne manje briljantan. Puder se aktivira vodom i kod nanošenja razvija kremastu konzistenciju. Nakon toga se osuši u prah. Proizvod je pogodan za one koji žele stvoriti mat, srednju pokrivenost make-upom. Kryolan “svestrani” proizvod je Ultra Foundation. Šminka u kremi srednje pokrivne moći stvara prirodni sjaj s polumat završnicom. Uistinu je savršen proizvod za svaku vrstu šminke - bilo za lepotu, rad s filmom i kamerom, svakodnevnu šminku ili svadbene događaje.
Treće mesto na naslovnici dele Vitacolor i TV Paint Stick. TV Paint Stick klasik je za pozorište i drag queen šminku. Stick podloga daje visoku pokrivenost i ima kremastu, jednostavnu konzistenciju koja se suši u satenski, mat finiš. Kremasti Vitacolor stvara ravnomernu, blistavu završnicu ali s potpunom pokrivnom moći. Supracolor, još jedan top proizvod i naša zvezda među asortimanom s decenijama historije i brojem dva u mogućnosti pokrivanja, ima vrlo visoku pigmentaciju izuzetno prozirne konzistencije, ako ga se nanese u tankom sloju, neće izgledati kao težak puder, a sakriće sve nepravilnosti. Podloga koja koži daje blistavost i svežinu mora biti fiksirana prah puderom, radi bolje trajnosti. S oko 40-50% pigmentacije, ovisno o boji, Dermacolor je nenadmašiv i neprevaziđen.
"Najbolja stvar je što možete na različite načine koristiti sve pudere - od prozirnih do vrlo neprozirnih - jer ih možete graditi sloj po sloj ili možete dodati Make-up Blend kako bi konzistencija bila mekša", objašnjava Paul Merchant, voditelj globalnog Kryolan make-up tima. "Općenito, bez obzira s kojim proizvodom surađivali, uvek bi trebali pripremiti kožu i naneti prikladan proizvod za negu ili podlogu." Ako takođe želite poboljšati izgled kože, HD Micro Primer je opcija. Ultra Underbase je savršena baza za hidrataciju kože. Tenu daje prirodan sjaj. Za masnu kožu preporučuje se Perfect Matt.
"U konačnici, puder koji odaberete ovisi o prilici i okolnostima", kaže Paul Merchant. “Kao npr. da vas fotografiraju, snimaju, možda se udajete ili ste pozvani na crveni tepih. Tip kože i individualni zahtevi su naravno takođe veoma važni... ”
Zahtevi kupaca - to je ključni termin za Yousefa Atapoura, člana tima koji je zadužen za razvoj proizvoda tvrtke Kryolan. On je odgovoran za to da se šminkeri iz celog sveta u svakoj situaciji mogu osloniti na svoje pudere. Neumoran je u potrazi za pronalaženjem pravog tona. "U našem asortimanu imamo 500 do 600 boja kože, no ponekad dobijemo uzorak jer kupac želi da odradimo poseban ton koji nemamo", navodi. Ova pojedinačna usluga omogućuje da naš asortiman raste za dvadesetak nijansi svake godine; svaka je posebna pigmentna smesa za sebe. "Ulja i faze masti čine osnovu klasičnog make-upa na bazi masti", kaže specijalist za recepte. “Ova baza ne može biti previše čvrsta ili previše tečna- sastojke morate vrlo precizno prilagoditi. To je poput mešanja testa. - Ne možete samo dodati vodu i brašno. - A onda se dodaju pigmenti. Količina pigmenata ovisi o različitim nijansama; unutar serije to se može razlikovati za dva do četiri odsto. Ovisi trebamo li dodati još plavih, crvenih, žutih, crnih ili belih pigmenata. " Ako je formula uzorka prošla test boje i postojanosti, tada se ispituje na različitim tipovima kože. Pogotovo kod mešovite ili masne kože, ona opet postaje nezgodna: u ovom slučaju morate smanjiti sadržaj ulja u bazi i raditi s voskovima koji se sporo tope i koji postaju mekani zbog topline kože. Previše ulja na koži ne nadoknađuje premalo ulja u make-upu. Uz to se koriste fileri koji su sposobni apsorbovati višak masnoće s kože. " To se, na primer, događa kod pudera za matiranje, HD Micro Foundation matifying liquid, koji je posebno formulisan za ovaj tip kože.

Osim tipa kože i željenog učinka pokrivanja, preferencija prema vrsti pudera uglavnom je stvar ukusa. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, sve nijanse od bele do crne dostupne su u svakoj verziji kremastih i tečnih pudera. „Mleveni pigmenti mogu dobiti hidrofilni ili hidrofobni sloj, to jest mogu privlačiti i li odbijati vodu. To ih čini odgovornijima ”, objašnjava hemičar dr. Jochen Gottfriedsen. “S hidrofobno obloženim pigmentima odmah imam reakciju koja odbija vodu - i to potpuno neovisno o preostaloj bazi voska i ulja. Ako oko pigmenta napravim sloj koji voli vodu, pigmente mogu raširiti u vodenoj bazi. To omogućuje nanošenje u finijim slojevima i puder će imati i bolju teksturu. "
I za kraj, ne možemo zaboraviti na postupak setiranja, odnosno fiksiranja pudera. “Takođe imamo i make-up koji se samostalno fiksira, poput Cake make-upa, Dermacolor Camouflage Fluid ili HD Sheer Tan podloge; oni sadrže relativno visok udio pudera u prahu ”, kaže Skadi Langer. “Inače je potrebno klasično prepudravanje radeći iznutra prema van kako ne bi bile naglašene fine dlačice na licu. Takođe možete za kraj sve poprskati s nekim od naših sprejeva za fiksiranje. Međutim, to mora ići uz make-up. Na stranu kreativnost, znanje o proizvodu je neophodno kada je make-up ‘posao’. Možete ili sami eksperimentisati ili potražiti savet u nekoj od naših brojnih trgovina širom sveta. "