Pro saveti

Setiranje. Fiksiranje. Popravljanje šminke.

Što se tiče pudera u prahu, može biti zbunjujuće proceniti koji puder koristiti i kada. Postoji toliko mnogo varijanti prilikom odabira pudera u prahu koji je prikladan. Želimo ih pojednostaviti, približiti vam ih i objasniti vam sve mogućnosti i njihove jedinstvene funkcije, svakog pojedinačno.

Podelimo ih u kategorije.

Puderi u prahu



Translucent puder
Translucent puder u prahu razvijen je s velikom količinom modifikovanog rižinog škroba. Sastojci su posebno dizajnirani da osiguraju optimalne apsorpcijske kvalitete koje povećavaju trajnost šminke na profesionalnom nivou, što ga čini pogodnim za podloge s punim pokrivanjem ili one koje sadrže veliku količinu ulja. Savršen je puder za ''setovanje'', fiksiranje šminke za profesionalnu upotrebu u pozorištu ili drag performansu, ali jednako učinkovit i za svakodnevne make-up-ove s punim pokrivanjem. Prozirni puder ima mat završnicu i neverovatno je dugotrajan. Puder dolazi u prozirnoj varijanti, kao i u raznim blago obojenim opcijama kako bi podlogu ispod lagano učinio toplijom ili hladnijom tamo gde je potrebno. Nanesite Translucent puder u prahu i uklonite višak četkicom za prah, a zatim ''buffing'' četkicom za dodatno ispoliran izgled na licu.

Dermacolor Fixing Powder
Dermacolor fiksirajući puder stvoren je da deluje u sinergiji s Dermacolor Camouflage kremom, ali se takođe može koristiti zajedno s drugim podlogama s potpunim pokrivanjem. Njegova jedinstvena formula dizajnirana je za fiksiranje i matiranje, kao i za ''zaključavanje'' podloge, čineći Dermacolor kamuflažnu kremu vodootpornom, za naprednu razinu fiksiranja podloge. S ostalim puderima definitivno će povećati vodonepropusni potencijal, ali ne nužno postići jednak učinak. Kada pristupate ovoj tehnici s Dermacolor kamuflažnom linijom proizvoda, preporučljivo je upotrebiti tufer za puder i doslovno urolati Dermacolor puder za fiksiranje u Dermacolor podlogu. Ostavite ostatke pudera na koži do 15 minuta kako biste izvukli maksimum i puni opseg njegovih vodootpornih mogućnosti. Zatim višak praha očistite četkicom za puder. Za kraj koristite sprej za fiksiranje iz Dermacolor linije, koji će vratiti prirodni sjaj koži i dodatno povećati trajnost.

Puderi u kamenu



Dual Finish
Dual Finish je zapanjujuće meka, mikronizirana presovana podloga, koja se samostalno može nadograditi od transparentnog efekta do potpunog prekrivanja. Nanošenje može biti suvo ili mokro. Idealan je za isticanje kontura i za posvetljivanje, kao i za povećavanje prekrivne moći ostalih podloga. Također je učinkovit u fiksiranju prozirnih i srednje tečnih tekućih i kremastih proizvoda. Nanesite ga priloženom spužvom ili četkicom za puder na željeno područje.

Ultra Cream puder
Ultra Cream puder je prirodni, nežni puder u kamenu. Ova baršunasta, svilenkasto-mekana tekstura izgleda poput kremaste zbog sadržaja minerala mica, koji tenu daje mekani sjaj. Inovativna, mikronizirana formula ima hidrofobni učinak. Sastojci zapravo odbijaju vodu osiguravajući postojanost podloge na koži. Uz tonove kože, Ultra cream puder dostupan je i u prozirnoj varijanti te deluje kao izvrstan završni puder povrh ostalih podloga. Takođe je neverojatno učinkovit u fiksiranju kremastih i tečnih pudera prozračne do srednje konzistencije.

Dermacolor Light Translucent Compact Event
Dermacolor Light Translucent Compact Event kompaktni je puder sa sitnim, elegantno svetlucavim česticama. Ovaj puder daje satensku završnicu koži zbog udela prirodnih minerala mice koji reflektuju svetlost. Mica je mineral koji proizvodima daje sjaj. O finoći minerala ovisi njegov učinak, intenzitet sjaja i sama boja. Može se koristiti samostalno, aplicirati izravno na kožu ili se može učinkovito koristiti za fiksiranje laganih i srednje prekrivajućih podloga.

Lagane popravke šminke



Blot puder
Blot Powder je presovani kompaktni puder koji smanjuje i kontrolira sjaj na koži. Nije namenjen fiksiranju podloge, već se koristi nakon fiksiranja. Blot puder može se nanositi onoliko često koliko je potrebno, četkom za puder u prahu. Proizvod ne utiče na podlogu ispod jer ne dodaje boju ili teksturu. Blot puder posebno je razvijen za popravke šminke.

Anti-Shine Powder
Anti-Shine puder je specijalni mat puder koji sprečava neželjeni mrtvi izgled tena ili brašnjavi efekt i stvara ugodan, lagan osećaj na koži. Anti-Shine puder je bezbojan i posebno je učinkovit za matiranje kremastih i tečnih podloga. Može se koristiti za učinkovito fiksiranje podloga od srednje do pune pokrivne moći, ali također je dizajniran kao puder za popravke za preterano masnu kožu ili u uvetima gde vlada visoka vlažnost ili vrućina.

Šta još trebamo znati o puderima?

Postoji još par stvari koje trebamo uzeti u obzir kada biramo odgovarajući puder za fiksiranje šminke.

Kompatibilnost
Da biste postigli željene rezultate, puder mora biti kompatibilan s podlogom koju ste naneli. Puderi u prahu imaju određene funkcije i kvalitete izvedbe koje nadopunjuju određene baze/podloge. Na primer, za pudere s visokim prekrivanjem ili one koje sadrže puno ulja potreban je puder u prahu koji ima visoku koncentraciju talka ili rižinog škroba, što pomaže u zaključavanju ulja i sprečavanju neželjenog sjaja ili pomicanja podloge. Prozračni puderi, lagane pokrivne moći u usporedbi s prvim, mogu izgledati previše suhi ili se čak razdvajati na licu, ako se zajedno koristi puder u prahu s tako visokom koncentracijom talka. Kako je ulja u tim proizvodima manje, puder u prahu bi mogao dehidrirati podlogu upijajući previše njenih sastojaka. Pojednostavnimo to objašnjavajući koji su najkompatibilnije kombinacije.







Završnica
Sledeće što treba uzeti u obzir je finiš, odnosno efekt i završnica koju puder ostavlja na koži. Većina pudera za fiksiranje imaju mat izgled te će im trebati dodatni proizvodi poput Glamour Glow kako bi vratili sjaj na lice, ako želite. Ultra kremasti puder i Dual Finish imaju više kremastu teksturu i završnicu, što rezultira satenskim izgledom tena. Zatim tu je Dermacolor Light Translucent Compact Event koji ima pigmente mice i pruža reflektirajući završetak i blistavi učinak na koži.

Je li puder u prahu uvek potreban?

Ovo je uobičajeno pitanje. Važno je zapamtiti da će sve što nanesemo na lice na neki način imati određeni efekt.

Puderi u prahu definitivno povećavaju trajnost podloge, posebno u uvetima s visokom vlagom ili ekstremnim temperaturama.

Isto tako, kada razmišljate o finišu, ako želite mat finiš, trebaće vam puder da to postignete kod većine podloga.

Međutim, postoje neke okolnosti kada to nije potrebno. Ako se nalazite u blagoj klimi i imate uravnotežen, suv ili mešovit tip kože, neki će puderi biti sasvim u redu bez fiksiranja puderom u prahu preko njih. Postoje, naravno i puderi koji se sami fiksiraju, podloge koje ne zahtevaju uvek prah puder. U našem asortimanu su to HD Micro Foundation matirajući puder, HD Micro Foundation Smoothing puder, te u seriji airbrush Nebula i HD Micro Foundation On Air. Ponekad postoji i preferencija određenog efekta, u nekim slučajevima, primerice foto snimanja, možda želite imati rosni ili sjajni efekt na koži, pa se puder može koristiti za kontrolu određenih područja sjaja, umesto da matira celo lice.

Što se tiče pudera u prahu, uvek biste trebali postaviti pitanje
‘Šta želim postići?’