Trendovi

Trendovi 2022.- Rumenilo

Kako izgledaju ovogodišnji trendovi u nošenju rumenila? Otkrićemo vam tu tajnu, kako se na sljedećoj velikoj žurci ne biste crvenjeli.

Maske su promenile način na koji nosimo rumenilo

Korona će ostati važan dio svakodnevnog života u 2022. a kako se trendovi prilagođavaju našem načinu života, nošenje maski nastaviće delovati na svet lepote. Međutim, to nas ne sprečava da nosimo rumenilo. Zapravo, umesto potpunog napuštanja proizvoda, aplikacija se jednostavno prilagođava okolnostima. Standardne aplikacije ili tradicionalne boje su tako zastarele i ostale u vremenu pre pandemije. Sada je sve podignuto na viši nivo. Rumenilo naneseno do slepoočnica je trend par excellence u 2022. Ovde proizvod jednostavno viri iz svake maske i postao je super vidljiv.

Statement blush



Statement rumenilo, osim nanošenja rumenila na prethodno opisana neobična mesta, podrazumeva i ekstravagantan izbor boja. Ljubičasta, narandžasta ili bogata ružičasta više nisu ništa neobično na svetskim modnim pistama. Boja se često proteže i na oči te tako povezuje dva dela lica: oči i obraze. Ovo izgleda posebno i vizualno podiže crte lica prema gore. Kada nanosite rumenilo, pazite da ga nanesete na mesto gdje inače ide hajlajter. Mala varijacija gore opisanog trenda je primena istih tonova na obraze i oči bez njihovog stapanja. Ovo izgleda posebno dramatično i savršeno je za vašu sledeću zabavu.

Još jedan trend je stavljanje rumenila direktno na sredinu obraza. U kombinaciji sa sjajnim usnama i hajlajterom, ovo izgleda posebno sveže ("dewy") i devojački.

Natural Blush Trend



Za razliku od statement rumenila, klasični sjaj lica i dalje je u trendu. Fokus je na zdravom i svežem izgledu. Doista, u poslednje dve godine, u toku pandemije, mnogi su ljudi postali zabrinuti za zdravlje, održivost i dobrobit. Ovi su ciljevi uticali na kupovinu, prehranu, pa čak i na ponašanje pri šminkanju. Kada je reč o tenu, zdrav sjaj znači imati sjajnu, osunčanu kožu bogatih, toplih tonova. Probajte narandžastu umesto smeđe ili ružičastu umesto crvene.

Tekstura i finiš

Kremasti proizvodi ili čak tekuće teksture koje stvaraju "dewy" završnicu neizostavne su ove sezone. U kombinaciji s iridescentnim hajlajterima, stvara se jak kontrast za prilično mat sveukupne konture. Osobito uz aktuelne trendove kao što je Bouncing Blush, važno je posegnuti za kremastim proizvodima. To stvara posebno prirodno rumenilo koje sija iznutra. Prije nanošenja rumenilo se nanese na dlanove i lagano zagreje trljajući ih jedan od drugi. Svaka ruka služi za odgovarajući obraz prilikom nanošenja. Trik je u tome da dlanovi "savršeno" pristaju na jagodice odgovarajuće osobe. Rezultat je nanošenje posebno prirodnog izgleda i sveži sjaj na licu.

Dva glavna trenda rumenila u 2022. ne mogu biti suprotnija. Međutim, jedno im je zajedničko: želja da koriste hrabre boje i tako izraze nešto dublje. Raspoloženje, stanje uma, poriv.