Pro saveti

Blistava koža, make-up tutorijal
by MUA Paul Merchant

Blistava, sjajna koža je make-up trend koji dolazi iz Južne Koreje. To znači da se na očima, jagodicama, usnama nastoji postići sjajan, skoro pa mokar izgled, tzv. dewy skin. Posebno u letnjim mjesecima ovaj trend ponovo zaživi svake godine, jer čini da koža izgleda sjajno i sveže, ali ne i masno-barem se svi trude da to postignu.
Voditelj globalnog Kryolan make-up tima, Paul Merchant objašnjava koje proizvode i tehnike nanošenja trebate da koristite, da postignete savršen blistav, a opet prirodan efekat.

Baza je sve

Ključ postizanja tog savršenog blistavog izgleda kože jednako je u pripremi kože, koliko i u aplikaciji šminke. Koža bi trebala biti što hidriranija i podatnija, a višak ulja treba kontrolisati tako da sjaj bude na pravim mestima. Osobe sa suhom kožom trebale bi da šminkanje započnu losionom Clean & Care Natural Cleansing Lotion 500 ml iz linije Clean & Care, a zatim lice nahrane bogatom kremom, poput naše Dermacolor kolagenske kreme. Za masnije tipove kože kontrola lučenja sebuma je ključna; nakon čišćenja kože bilo Prirodna micelarna voda 500 ml ili Prirodno ulje za čišćenje kože 250 ml, ovisno o preferencijama vaše kože, koristite podlogu, bazu za šminku, poput Perfect Matt ili HD Micro prajmer na područjima koja su sklona prosijavanju. To će vam pomoći da kontrolišete sjaj na licu i i područja na kojima želite da bude vidljiv, a na kojima je nepoželjan.

Kako dobiti blistavu kožu pomoću Kryolan proizvoda

Postoji nekoliko načina za stvaranje efekta sjajne kože. Za prirodniji rezultat započnite blendanjem Shimmering Event tečni puder u nijansi koja odgovara vašem tonu kože, preko najviših tačaka lica. Koncentrišite se na kosti obraza i iznad obrve, te malu količinu nanesite na bradu i kost nosa. Zatim odaberite laganu podlogu, tečni puder s laganim do srednje jakim prekrivanjem, satenskim do sjajnim završetkom, ovisno o tome koliko sjaja želite na koži. Lagane, sveže podloge udružene s iluminatorima pružaju nam zdrav izgled, daju toplinu i sjaj našem tenu. Za savršen balans predlažemo naš Digital Complexion tečni puder. Rasporedite podlogu po celom licu, uključujući i područja na koja ste prethodno naneli Shimmering Event iluminator. Ovo će omogućiti da se dve formule i dva proizvoda blago pomešaju, dok vaša koža počinje ostavljati dojam da sija iznutra.

Korištenjem Digital Complexion korektor u odgovarajućem tonu kože dobit ćete veću pokrivenost na bilo kojim područjima koja to zahtevaju ili pokazuju znakove crvenila. Kada je ten doveden do perfekcije, uzmite malu količinu Glamour Glow (juicy moon) iz palete Elegance, Glamour Glow i nanesite je na obraze. Dalje, odaberite svetliji bronzani ton iz iste palete koji odgovara vašem tonu kože, pa pomoću četkice, nanesite na kapke.

Zatim počešljajte obrve pomoću Gel za obrve i dodajte lagani sloj Lash Innovation maskara. Za najvažniji završni detalj koji će vam pomoći stvoriti savršen letnji izgled, uzmite malu količinu Illusion u komplementarnom tonu i prstom lagano tapkajte po vrhu jagodične kosti, kosti iznad obrva, unutarnjim uglovima oka i luku usana. Prozirni ruž ili sjaj za usne će savršeno upotpuniti ovaj izgled. Odaberite nijansu koja je najbliža vašoj prirodnoj boji usana i nanesite na usne manju količinu, poput balzama.