Pro saveti

Kako da postanete ekspert za Lip Gloss

Obožavamo sjaj za usne! Oprašta male greške u nanošenju, čak se može nanositi i bez ogledala, pri čemu usne izgledaju zdravo, sočno i hidratizirano, a ako sadrži sastojke za uvećanje usana - izgledaju još i punije.
Možda znate da sjaj za usne sadrži manje pigmenata u boji od ruža za usne i ne traje toliko dugo. Ipak, retko postoji šminka koja je toliko svestrana kao sjaj za usne. Pogotovo leti, sjajne usne u kombinaciji sa svežim izgledom sa plaže i sjajnom kožom čine savršenu kombinaciju. Imajte na umu da se leti uglavnom preporučuju postojaniji proizvodi. Ovisno o razini vrućine, sjaj bi se mogao pomicati sa usana zbog činjenice da se ne fiksira, ali u u letnjim večerima sjaj bi se i dalje mogao nositi, što na kraju zaista ovisi o temperaturama i klimi.

Sjaj za usne koji se koristi kao šminka za oči

Da li ste znali? Pored izravnog nanošenja proizvoda na gole usne, preko bilo kojeg ruža za usne, Faceliner olovke, Contour olovke ili Lip Stain mat tečnog ruža, kreativniji način korištenja sjaja za usne je stavljanje na kapke za sjajne završnice ili mokri efekat. Mešanjem High Gloss sjaj za usne (crystal rose) sa bilo kojom od nijansi Pure pigmenti dobivamo prekrasnu lak teksturu, dok mešanje sa Pure pigmenti metallic ili Satin puder stvara efekat tečnog metala na kapcima.



Takođe možete pomešati Polyester Glimmer sitne čestice sa sjajem za usne kako biste stvorili prekrasne boje, završne detalje i razne teksture po želji. Ali imajte na umu: ovo mnogo bolje deluje u mešanju sa prozirnijim nijansama sjaja, budući da neka potpuno neprozirna sjajila samo upijaju pigmente i na kraju pomešani proizvod ne bude vidljiv.

Kako odabrati dobar sjaj za usne?

Cuan, naša šefica make-upa u Južnoj Africi, sugerira da „sjaj za usne ne bi trebao da daje žilav efekat i da bi u idealnom slučaju trebao i da neguje usne. High Gloss sjaj za usne sadrži vitamin E koji je odličan za održavanje usana zdravim ”.



Paul, globalni šef make-upa, preporučuje: „Dobar sjaj za usne trebao bi biti ugodan za nošenje, ne bi trebao biti previše lepljiv, a konzistencija bi trebala biti dovoljno gusta da nanese solidnu boju. Konzistentnost takođe pomaže u sprečavanju sjaja da se miče sa mesta. Na kraju, kao što samo ime govori, dobar sjaj trebao bi vam dati poprilično veliku količinu sjaja. Što se tiče providnog sjaja ili blago obojenog poput High Gloss sjaj za usne (crystal rose) odlična je opcija kada već imate prekrasnu prirodnu boju usana. "