Pro saveti

Istorija obrva od 1920-ih do danas

Svaka decenija ima svoj tipičan stil i izgled obrva. Svaki zaljubljenik u šminkanje može reći, samo na osnovu izgleda obrva, u kojoj je deceniji snimljena fotografija. Dok su žene 1920-ih imale vrlo tanke, duge i obrve u pravcu nadole, trend se vratio na prirodan izgled dama već u 1940-im. Danas volimo veoma guste, skoro čupave obrve. Kryolan vas vodi kroz 100 godina istorije obrva i u kratkim uputstvima vam govori kako lako možete ponovo stvoriti svaki stil sa samo 1-2 proizvoda.

Imajte na umu

Mnogi od ovih stilova zahtevaju preoblikovanje, čupanja ili depiliranje voskom, ako želite postići realan/autentičan izgled. U nekim slučajevima, potpuno prekrivanje obrva voskom bi bilo potrebno ako neko ne želi preoblikovanje oblika obrva.

Obrve iz 1920-ih: definisane, tamne, tanke



Ženski zaštitni znak u zlatnoj eri 1920-ih nisu bile samo haljine s dugim resama i kratke bob frizure, već i vrlo tanke, definisane obrve s krajem obrve spuštenim prema dole. Obrva je bila blago izdužena. Ako želite rekreirati ovaj izgled, olovka za obrve je pravi proizvod koji će biti od pomoći. Mapirajte početak obrva i luk označavajući tačke pomoću Faceliner u smeđoj ili crnoj boji. Za krajnji rep obrve, nanesite oznaku malo dalje od kraja obrve, dalje nego što je danas u modi. Zatim spojite tri oznake jednom linijom Faceliner -a. Imajte na umu da nacrtate sam početak obrve nešto deblji od repa.

Obrve iz 1930-ih: ekstremno tanke, zaobljene, tamne



Tridesetih godina prošlog veka obrve su postale još tanje nego u dvadesetim godinama, s istom širinom na početku obrva, sa znatno više naglašenim i zaobljenim, simetričnim lukom. Prostor između obrva i oka izgledao je veći. Korištenje bilo kojeg proizvoda Faceliner, Contour olovka, ili Cake ajlajner bit će od pomoći kod rekreiranja ovog stila. Jedna pigmentovana, neprozirna linija se može se nacrtati u obliku polumeseca koji počinje od donje linije unutrašnjeg ugla obrva i blago se savija prema najvišoj tački prirodnog luka i završava se malo dalje od uobičajenog kraja obrve.

Obrve iz 1940-ih: prirodne, deblje, zaobljene



Istorijski gledano, 1940-te su bile ključna decenija. Drugi svetski rat i njegov kraj 1945. obilježili su 1940-e. Žene su poželele prirodniji izgled i počele su puštati obrve da narastu. Trend je bio više naklonjen prema debljim, zaobljenim obrvama, koje su se postepeno tanjile prema kraju. Luk obrva bio je znatno niži nego u 30 -ima, gotovo je sedeo u prirodnoj tački, dok je kost obrve bila malo prenaglašena. Boje su odgovarale prirodnoj boji kose i nisu se nanosile preterano debelo. Ako želite ponovo stvoriti ovaj izgled, senka za oči ili obrve je dobar izbor. Mekano je, ali nadogradivo i savršeno za ponovo stvaranje ove prirodne definicije obrva.

Obrve iz 1950-ih: definisane, debele, s naglašenim zakrivljenim lukom



Pedesete godine obilježilo je zlatno doba Hollywooda sa mnogim ženskim kultnim glumicama poput Marilyn Monroe, Grace Kelly i Jayne Mansfield. Trend obrva u ovo doba bile su obrve s višim, zakrivljenim lukom. Postale su malo deblje nego pre nekoliko desetljeća, s više definicije i oštrine, s vrlo visokim lukom. Bez obzira na boju kose, obrve su bile tamne i izraženije nego u 40-ima. Nanesite senku za obrve četkom za preciznost i završite slojem Gel za obrve da biste postigli ovaj izgled.

Obrve 1960-ih: Deblje na početku, tanje prema kraju



Tipične obrve iz 60-ih bile su nešto deblje spreda. Rep obrve završava nešto kraće od ugla oka, a istovremeno obrva više ide iznad kosti obrve. Popunjavanje je bilo prirodnije nego 50-ih godina. Faceliner ili senka za obrve, savršeni su za kopiranje ovog izgleda.

Obrve 1970-ih: vrlo tanke, preterano počupane



Obrve popularne 1970ih su zaista bile tanke i preterano počupane, s oštrijim i višim lukom nego u 60-ima. Ili su nosili ovaj izgled, ili su išli u krajnost, negovali sasvim prirodan izgled, bez oblikovanja i definicije. Iako vrlo različiti stilovi, jedinstveni trend je bio da su dlake i boje prirodne i da nisu preterano ispunjene. Nakon postizanja stila ili oblika, Gel za obrve savršen je za bilo koji od ove krajnosti, za definiciju.

Obrve iz 1980-ih: prirodne i čupave



Nisu samo frizure bile čupave u to doba, bile su i obrve. Bile su prirodne, i počešljane prema gore. Ovaj look se može postići pomoću senke za obrve i Puder za obrve and Gel za obrve.

Obrve iz 1990-ih i 2000-ih: precizno počupane i tanke



1990-e su bile dekada vrlo tankih počupanih obrva, s laganim lukom, koji je često završavao malo prije nego što obrve inače završavaju. Faceliner or Contour olovka su izvrsni proizvodi za stvaranje ovog izgleda. Obrve iz 2000ih su se razlikovale po tome što su bile još malo tanje, ali počešljane prema gore.

Obrve iz 2010-ih: Kao po šablonu, preterano popunjene, precizno definisane



Precizno definisane i previše ispunjene obrve bile su hit u 2010. godini. Obrve su oko 2010. postale gušće s visokim šiljatim lukovima i pojedinačno iscrtanim dlačicama. Oštri rubovi naglašavani su dodatno i uokvirivani svetlijim korektorima. Pokušavao se postići ombre prelaz boje, koja postupno postaje sve tamnija prema repu obrve. Za postizanje ovog izgleda upotrijebite senku za obrve i HD Cream Liner za oštre rubove i pojedinačno obojene dlačice.

Trend za obrve u 2021.: Sve prolazi



Danas je trend da je sve u trendu, sve je dozvoljeno, a posebno su popularne prirodnije, čupavije obrve. Začešljane ‘laminirane’ obrve na vrhuncu su popularnosti. Dlačice obrva su duge, ravne i pojedinačno definisane. Gel za obrve ili čak Cine-Wax 40 g može pomoći u postizanju ovog izgleda.