Pro saveti

Multi-prajming: kako koristiti prajmer na kombinovanoj koži lica

U jednom od naših poslednjih članaka na blogu objasnili smo sve o prajmeru za lice i pokazali vam kako ga pravilno naneti. Predstavili smo vam i naša dva nova Digital Complexion prajmera - jedan za suvu kožu i jedan za masnu kožu. Sada ćemo dublje zaroniti u temu i upoznati vas sa često podcenjivanom tehnikom pripreme lica koja se naziva multi-prajming.

Pronađite najbolji prajmer za kombinovanu kožu

Najbolja stvar kod korištenja prajmera za šminku je u tome da možete:
<ul style="margin-left:17px">
  • Popuniti bore i pore, ujednačiti teksturu kože, učiniti da šminka izgleda besprekorno
  • Ublažiti sjaj masnih područja, hidratizirati suha područja, samim tim učiniti da šminka potraje duže
  • Prekriti akne, rozaceju, crvenilo

  • Sada se postavlja pitanje svih pitanja: Kako nanijeti prajmer ako nemate ni suhu ni masnu kožu nego kombinaciju ta dva tipa? To znači da se neka područja, poput T-zone, brzo maste, dok su vam obrazi suvi. Odgovor je multi-prajming, odnosno korištenje više prajmera-baza za šminkanje.

    Multi prajming ne znači da mešate dva prajmera zajedno. Umjesto toga, ovom jednostavnom tehnikom nanosite odgovarajuću bazu na područja kože kojima je potrebna posebna odgovarajuća baza. Na primjer, Digital Complexion prajmer za suvu kožu na suha područja, a Digital Complexion prajmer za masnu kožu na masna područja.

    Broj prajmera koji su vam potrebni za optimalan rezultat nije ograničen. Na primjer, pored prajmera na bazi silikona za masnu kožu i prajmera na bazi vode za suhu kožu, za područje oko očiju (kapaka) prikladan je i poseban prajmer koji ne sadrži previše ulja. To područje ima najtanju kožu i samim tim slabije upija proizvod, što rezultira skupljanjem šminke i suvišnom masnoćom ako koristite previše težak i masan proizvod kao bazu. Baza za senke je idealna baza za to područje, kako na kapcima, tako i ispod očiju.

    Zabrinuti ste kako će više baza surađivati s puderom i kakav će efekat imati na rezultate šminkanja?
    Ne morate uopšte da se brinete.

    Naši saveti:
    1. Za svaki sloj baze i za puder koristite čistu četku kako se proizvodi ne bi mešali.
    2. Pustite da se svaki prajmer upije u odgovarajuća područja 1-2 minute prije nego što pređete na nanošenje pudera.