Pro saveti

Kako imati savršeno oblikovane obrve

Da li su prirodne obrve savršene obrve? Ne sasvim, ali su vrlo blizu tome. Obrve su često previše svetle, previše čupave ili čak preuske po prirodi tako da ne zaokružuju savršeno ukupni dojam lica. Prirodna boja i oblik i vaše crte lica igraju važnu ulogu u postizanju savršenog oblika obrva.
Čak i kad već imate dobre prirodne obrve, opet možete malo pomoći prirodi, iskoristiti poneki šminkerski trik, izvući maksimum iz onoga čime već raspolažete i popraviti ukupan dojam.

Naš voditelj globalnog šminkerskog Kryolan tima, objašnjava kako stilizovati obrve na pravilan način.

Šminka za prirodan izgled obrva u tri koraka

Da biste dobili savršeno oblikovane obrve, neka vam nozdrve budu pokazatelj odakle bi obrva trebalo da počinje. Uzmite nešto ravno, poput drške četkice za šminkanje, olovke za oči ili lenjira, a zatim uradite sledeće:
<ol style="margin-left:17px">
  • Postavite svoj alat na vanjsku stranu nozdrve, izravnajte ga s unutrašnjim uglom oka. To bi trebalo da bude tačka iz koje obrva počinje.

  • Zatim, postavite isti alat na vanjsku stranu nosa i izravnajte ga sa zenicom oka dok gledate ravno napred. Ovo bi trebalo da bude tačka gdje počinje luk obrve.

  • Nakon toga, treći put postavite alat uz vanjsku stranu nozdrve i usmerite ga prema vanjskom uglu oka. Ovo bi trebala da bude tačka gde obrva završava.

  • </ol>Dok sledite ova tri koraka, nacrtajte malene tačkice, kao markacije za početak, luk i kraj obrve, da Vam bude lakše dok posle budete popunjavali obrve.

    Alati za oblikovanje savršenih obrva

    Izbor boje ovisi od tona kože, boje očiju, boje kose.
    Postoji pravilo da su obrve dve nijanse tamnije ili dve nijanse svetlije od boje kose.
    Ako imate vrlo tamne oči, možete odabrati senku za obrve koja je dve nijanse svetlija od vaše boje kose. Ovo će diskretno naglasiti vaše oči. U suprotnom, odaberite senku koja je dve nijanse tamnija od vaše kose.

    Da li ste znali? Kryolanov puder za obrve može da se nanosi i suv i vlažan. Ako koristite Kryolan Eyebrow Powder u kombinaciji sa Fiksator za Cake ajlajner, postaje otporan na razmazivanje.

    Kada popunjate obrve, koristite čvrstu, kosu četkicu da nanesete senku za obrve. Otresite višak sa četkice i pratite markacije. Najpre nanesite proizvod na donju stranu obrve, pa ga blendajte prema gore, kroz dlačice. Koncentracija boje treba biti intenzivnija na donjoj liniji obrve i bledeti prema vani, poželjan je taj tzv. ombre efekat,

    Važno
    Kada popunjavate obrve, vodite računa da ne prekrivate obrve s previše boje. Da postignete što prirodniji izgled, možete nacrtati fine dlačice, nakon što nanesete puder za obrve. Da to postignete koristite Faceliner, Contour olovka ili HD Cream Liner i iscrtajte dlačice što je realnije moguće. Vežbom do savršenstva.

    Uvek je dobra ideja da se obrve fiksiraju pomoću Gel za obrve za bolji sveukupni dojam.
    Pazite da izvučete odgovarajuću količinu proizvoda na aplikatoru. Premalo proizvoda neće imati efekta, a previše proizvoda će dati ljuskavi efekt nakon što se gel osuši. Počevši od dna obrva, korena dlačica, prevucite gel celom dužinom dlačica u smeru u kojem želite da dlačice leže. Ostavite gel da se osuši nekoliko sekundi.