Proizvodi u fokusu

Prajmer za suvu kožu vs. prajmer za masnu kožu

Naši Digital Complexion prajmeri za lice, specijalno su dizajnirani ili za suvu ili za masnu kožu. U ovom blog članku, objasnićemo kako odabrati odgovarajući prajmer za vaše potrebe i koje su značajne razlike između ova dva tipa prajmera za lice.
U jednom od naših prethodnih blog postova, objasnili smo da prajmer ili baza za lice pomaže da se pore i borice na licu popune, da se koža hidratizira i da ten izgleda ujednačeno. Takođe, ako se baza nanese pravilno, produžićete postojanost vaše šminke.

Postoje li univerzalni prajmeri koji odgovaraju svakom tipu kože? Ne, ne postoje. Prajmer je osnova i temelj za svaki puder, pa se mora prilagoditi tipu kože.

Najbolja baza za masnu kožu: na bazi silikona



Osobe s masnom kožom se često bore s nepravilnostima. Digital Complexion prajmer za masnu kožu sadržava silikonske filere koji sednu na površinu kože. To daje vrlo gladak, fin, baršunast izgled koži, te je blago matira. Prajmer se sastoji od silikonskog elastomera, otapala i silikata, koji na kraju osigurava upijanje viška ulja i sebuma. Time se poboljšava izgled masne kože. Najbolje od svega, prajmer je kompatibilan s najnovijim tehnologijama fotoaparata, što u kombinaciji sa šminkom, čini da vaša koža izgleda kao da je fotošopirana.

Pogotovo u kombinaciji sa Digital Complexion tečni puder, baza pokazuje svoj puni potencijal.

Najbolji prajmer za suhu kožu: na bazi vode



Kod prajmera za suhu kožu, hidratantni sastojci su od posebnog značaja, tako da tekući puder ne izgleda suh. Digital Complexion prajmer za suvu kožu, npr. je na bazi vode i sadržava umirujuće i protuupalne sastojke, idealne za vlaženje kože. Uz pomoć ovih sastojaka, tekstura suhe kože je ublažena, koža je vizualno zaglađena, manje iritacije su redukovane, osim toga, obnavlja se zaštitna barijera kože koja je kod suhe iziritirane kože, narušena. I ovde je ključno da se prajmer nanosi samo na one delove lica na kojima je potreban.

Baza za suhu kožu najbolje sarađuje sa Digital Complexion kremasta podloga. U ovom slučaju, izbjegavajte nanošenje pudera u prahu, jer bi mogao dodatno da isuši kožu.

Da li postoje razlike u nanošenju? Oba Digital Complexion prajmera se mogu aplicirati prstima, četkicom i spužvom. Budući da se radi o proizvodima visokih performansi, potrebna vam je samo mala količina na odgovarajućim područjima kože. Prajmer za suvu kožu možete koristiti i nakon nanošenja dnevne kreme. Preskočite ovaj korak ako imate masnu kožu.

Imate li kombinovani tip kože? U tom slučaju pročitajte naš članak o kombinovanju više primera. multi priming.