Pro saveti

Najčešće pogreške kod nanošenja rumenila i kako ih izbeći

Koje su tipične greške prilikom nanošenja rumenila? Objasnićemo najčešće zamke i kako možete da ih izbegnete.

Greška kod nanošenja rumenila br.1: tip kože/struktura lica

Kada je u pitanju pravilno nanošenje rumenila, često čujete savet da se osmehnete pre nanošenja. Zatim se proizvod nanosi na zaobljeni deo obraza - na najvišim tačkama. Međutim, ova tehnika obično deluje samo na veoma mladoj, uravnoteženoj koži. Fine linije ili bore su ovom metodom više naglašene nego skrivene. Pored toga, u zavisnosti od strukture kostiju, obrazi blago padaju nakon osmeha - čak i kod veoma mladih žena i muškaraca - što dovodi do toga da se rumenilo stavlja prenisko ili čak skoro pored usta. Bolje je našminkati lice u opuštenoj, prirodnoj pozi. Pronađite jagodice tako što ćete pronaći bočnu liniju od zenice do najviše tačke obraza.

Greška kod nanošenja rumenila br.2: pozicija

Rumenilo postavljeno predaleko od nosa ili previsoko iznad obraza je naša greška rumenila broj 2. Ova greška dovodi do toga da lice gubi definiciju i gleda ka unutra. Rezultat je da se fokus skreće sa očiju, a šminka ne izgleda kohezivno. Držanje zamišljenog trougla na licu direktno ispod oka bez šminke je ključno. Izuzetak mogu biti proizvodi u bojama specifičnog tona kože.

Greška kod nanošenja rumenila br.3: konzistencija

Česta greška je upotreba proizvoda koji ne odgovara vašem tipu kože. Rumenila u prahu ne prijaju suvoj ili zreloj koži, jer se puder taloži u finim linijama ili borama. U ovom slučaju se preporučuju kremasti proizvodi. Reflektujuće ili svetlucave tonove rumenila treba izbegavati na visoko strukturiranim teksturiranim površinama kože, jer oni još više ističu strukturu. U ovom slučaju, mat proizvodi su pogodniji.

Greška kod nanošenja rumenila br.4: veličina četkice

Četkice koje su prevelike ili premale za obraze ne dozvoljavaju savršeno nanošenje rumenila. Prevelike četke često dovode do problema previsokog ili preniskog nanošenja rumenila, što negativno utiče na ukupnu ravnotežu lica. Četkice koje su premale stvaraju vidljivu teksturu kada pokušavaju da blendaju proizvod. Četkica srednje veličine, mekana, zakrivljena i blago sužena je pogodna za optimalno blendanje rumenila. Posebno preporučujemo Blue Master Contoured Blusher Brush i Blue Master Complexion Blending Brush.

Greška kod nanošenja rumenila br.5: boja

Pogrešna boja za vaš ton kože je greška broj 5. U ovom blog članku, objašnjavamo vam kako da odredite ton vaše kože i koje boje joj tačno odgovaraju.