Pro saveti

Trikovi kod šminkanja očiju Q&A

Pitali smo naše stručnjake širom sveta i prikupili za vas neke zanimljive trikove za šminkanje očiju.

Kako da izbegnete nakupljanje šminke na kapcima?



Prvi savet je da uvek koristite bazu za senke Baza za senke pre nanošenja senki. Alternativa tome bi bila da senku nanosite na proizvod koji je na bazi silikona, kakav je npr. HD Cream Liner tako će i jedno i drugo trajati duže. Silikon zaključa pigment i zatim se fiksira. Kremasti proizvodi na bazi silikona su vrlo fleksibilni, tako da mogu da se kreću skupa s okom bez ispuštanja pigmenta iz senke. Takođe, to čini šminku za oči otpornom na dodir i vodu.

Kako pojačati pigment neke senke?



Naš savet je da nanosite šminku u slojevima, da nanesete Supracolor u sličnoj boji ispod senke, a zatim senku Supracolor 8 ml. To će intenzivirati boju i produžiti joj trajnost jer funkcioniše kao prajmer. Supracolor 8 ml je proizvod koji je vrlo pigmentovan, a dostupan je u jako puno nijansi. Drugi savet je da nanesete senku preko HD Cream Liner (snow). Bela baza će učiniti da se boja senke zaista istakne.

Koji je pravi način da se postave veštačke trepavice?



Savet naših pro šminkera je da se najpre nanese sloj maskare na priordne trepavice. To pomaže u stapanju prirodnih i veštačkih trepavica i sprečava preterano nanošenje maskare na veštačke trepavice. Izmerite trepavice prema svom obliku očiju i odrežite višak. Nanesite Pro lepak za trepavice 15 g i pustite da postane pomalo lepljiv pre nanošenja trepavica. Kada stavljate veštačke trepavice, počnite od sredine prema vanjskom uglu oka, kako biste bili sigurni da se trepavice savršeno uklapaju i da su udobne za nošenje.

Kako naneti šljokice na oči?



Multi gel 50 ml, providan je odličan proizvod za lepljenje glitera. Nanesite vrlo malu količinu na kapak i koristite istu ravnu četkicu da uzmete gliter. Zatim tapkajte šljokice preko Multi gel 50 ml, providan na očima. Imajte u vidu da ga utapkate, a ne blendate jer ćete podići gliter, a može vam pasti i na kožu ispod. Za intenzivan dramatičan izgled, preporučujemo da se oko pripremiti pre nanošenja pudera. To sprečava da se šljokice koje padaju zalepe za kožu ispod očiju.

Kako popraviti liniju tuša koju ste pogrešno povukli?



Najpre, sačekajte koju minutu pre popravljanja bilo kakvih grešaka tuša za oči, jer bi to moglo da vam upropasti celi izgled i trud. Za popravljanje manjih grešaka preporučujemo vrlo efektivni Korektor za šminku korektor u olovci. Make-up Blend i Premium četkica za obrve su odlični za popravke i ispravljanje linije.

Kako da popravite tehniku blendanja senke?



Izgradnja boja od svetle do tamne pomaže pri blendanju senki. Same boje pomažu kod dojma prelaza boja. Meke, pri vrhu sužene četkice takođe su od velike pomoći. Raspršuju fine pigmente senki i ubrzavaju vreme blendanja. Najvažnije je biti uporan i konstantno vežbati.

Kako se konturiše oko?



Korištenje tamnijih tonova senki u liniji pregiba kapka će konturisati vaš make-up na očima. Preporučivo je prvo početi sa svetlijim tonom, a zatim postepeno dodavati tamnije tonove u pregib kapka. Blendanje suženom, kupolastom četkicom napred-nazad preko pregiba kapka će da pomogne u gradnji postepenog pigmenta na oku i kosti obrve. Nakon što ste naneli sve boje, upotrebite čistu četku za blendanje. To će sprečiti dodavanje više boje nego što je potrebno i omekšati nanošenje kako bi se postigao ombré efekt boja.

Kako mogu vizuelno povećati oči?



Stavite hajlajt nijansu na uglove očiju Glamour Glow ili Sedefasta senka za oči koja otvara oko i čini ga većim. Za uljepšavanje šminke na očima, uvijek nanesite svetlije boje na unutarnje uglove i nanesite najtamniju boju na vanjski ugao i liniju pregiba kapka. Takođe, preporučujemo da varate konturu tako da je nanesete iznad prirodnog pregiba kapka kako biste otvorili pogled i prividno povećali oko.