Sustainability

Održivost razvoja u Kryolanu

Tema održivog razvoja postaje sve značajnija. Klimatske promene napreduju ogromnom brzinom i svako može da odigra svoju ulogu da ih zaustavi na najbolji mogući način.
Možda ste došli ovde preko našeg QR koda na jednom od naših novih Kryolan pakovanja ili ste možda jednostavno zainteresovani za održivost razvoja u našoj kompaniji i direktno ste kliknuli na ovaj članak.

U svakom slučaju, drago nam je da ste oduševljeni temom jer više ne možemo zamisliti život bez brige o održivosti razvoja. Svaka pojedinačna odluka koju donesemo kao kompanija i kao ljudi treba da bude odluka za opstanak naše planete.

Pokazaćemo vam kako se bavimo ovom temom u Kryolanu:

Pažljivo koristimo resurse

Prva mera koju smo poduzeli bila je puštanje u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda još 1995. godine. To znači da se uljane i masne komponente uklanjaju iz otpadnih voda pre nego što uđu u kanalizaciju. Ovo postrojenje je poslednji put obnovljeno i modernizovano 2015. godine.

Sami proizvodimo svoju električnu energiju

2010. godine na krovove našeg sedišta u Berlinu postavljen je prvi fotonaponski sistem sa ukupno 761 solarnim modulom. U 2015. godini dodato je još 244 modula. Zajedno sa termoelektranom instaliranom 2015. godine, već uspevamo da proizvedemo više električne energije u našim nemačkim postrojenjima nego što trošimo. Preračunato kao prosek u poslednje tri godine, proizveli smo 2,7% više struje nego što smo potrošili. Ovo odgovara smanjenju CO2 od oko 287 metričkih tona. Takođe, trenutno analiziramo upotrebu vodonika za proizvodnju električne energije na našoj lokaciji u Berlinu.

Fotonaponski sistem je takođe instaliran na proizvodnom mestu u Čenaju, Indija. Ovo nam pomaže da smanjimo godišnje potrebe za električnom energijom za oko 10%.

Dobrobit životinja nam je važna

Svi proizvodi koje proizvodi i prodaje Kryolan nikada nisu bili i nikada neće biti testirani na životinjama. Pored toga, mi ne naručujemo niti dobijamo sastojke koji su testirani na životinjama. Ovo je naša glavna briga jer nam je dobrobit životinja važna.

Papir umesto plastike

Takođe želimo da smanjimo otpad od ambalaže. Ponovnom upotrebom transportnih kutija ili papirnih kesa koje se koriste u našim prodavnicama od 2017. godine, činimo nešto dobro za životnu sredinu. Takođe se uzdržavamo od pakovanja proizvoda u celofan, jer su HD ili Private Care serije prethodno bile tako upakovane. U 2022. planiramo da dodatno smanjimo sadržaj plastike u našoj ambalaži i preći ćemo na kartonske blistere sa malim prozorima. Oni se mogu staviti u kontejnere za reciklažu papira. Preračunato na pet godina, ovo će nam uštedeti oko 650 kg plastičnog otpada

Ciklus našeg materijala

U budućnosti ćemo više pažnje posvetiti korišćenju primarne ambalaže napravljene od recikliranih materijala (tzv. PCR plastike) ili materijala koji se mogu reciklirati, gde god je to moguće.
Na primer, zamenićemo pakovanje naše serije Dermacolor plastikom koja sadrži PCR plastiku. Tako se može vratiti nazad u ciklus reciklaže.

E-mobilnost

Kada je u pitanju mobilnost, takođe pokušavamo dati svoj doprinos u borbi protiv globalnog zatopljenja. Između ostalog, fokusiramo se na alternativne sisteme prevoza kao što je elektromobilnost u gradskom saobraćaju.

Na kraju, od suštinske je važnosti da kažemo da smo kao kompanija posvećeni tome da naš svet učinimo boljim mestom. Gde god je to moguće, doprinosimo tome. Ipak, ruke su nam ponekad vezane zbog zvaničnih zahteva. Na primer, kada je u pitanju izdavanje sklopivih kartonskih kutija. Kao kozmetička kompanija, dužni smo da pružimo konkretne informacije o proizvodima.

Već sprovedene i ciljane optimizacije samo su deo planiranih za ovu deceniju. Nastavljamo da radimo na podršci našoj planeti, a nadamo se da ćete i vi.