Pro saveti

Ultimativni saveti i trikovi za letnji make-up-od Kryolan Pro Tima

Leto, sunce i zabava - dok se puder ne počne topiti, maskara se razmaže, a ruž se počne uvlačiti u linije usana. Ovi problemi svih ljubitelja šminke ne bi smeli narušiti radosno uživanje u lepom vremenu, letnjem raspoloženju i druženju sa prijateljima i porodicom tokom letnjih praznika.
Iako šminka i vruća klima često nisu dobri prijatelji, postoje rešenja i jedinstveni proizvodi za bilo koju vrstu problema. Naši stručnjaci iz Kryolan Pro tima sa tri različita kontinenta upoznaće vas sa njihovim ultimativnim savetima u vezi sa šminkanjem u vrućim, vlažnim letnjim mesecima.

Koji je najbolji make-up za leto?

Općenito, make-up leti treba pružiti dugu postojanost i trajati čak i uz znojenje. "Ako neko želi puder koji će prekriti sve, TV Paint stik ili Dermacolor Camouflage krema 4 g savršeni su za leto, zajedno sa Dermacolor puder za fiksiranje 20 g koji će osigurati dugotrajnost. Za razliku od njih, Ultra Foundation tečni puder 30 ml ili Digital Complexion tečni puder/Digital Complexion korektor biće savršeni ako želite laganu šminku prirodnog izgleda. Fiksiranje pomoću Fiksator 75 ml-u kombinaciji sa puderom u prahu za fiksiranje-takođe osigurava dodatnu izdrživost i dugotrajnost na letnjim vrućinama", savjetuje Cuan, voditeljica Kryolan make-upa u Južnoj Africi.

Za predivan sjaj na svim delovima lica i tela, Tim Pearson, naš profesionalni šminker u Ujedinjenim Američkim Državama, predlaže kombinaciju "Tinted Moisturizer tečni puder i Shimmering Event tečni puder. Dodatna prednost tonirane kreme je Avokadovo ulje u sastavu, koje pomaže da koža izložena suncu zadrži zdrav izgled. "

Postoje li saveti za letnji make-up za masnu kožu?

Pre nanošenja šminke, lice se mora temeljito očistiti losionom za čišćenje ili gelom za umivanje namenjenim posebno za masnu kožu, kako bi se uklonio sebum koji masna koža proizvodi. Nakon umivanja nežno tapkajte lice. Zatim je potrebno koristiti šminku posebno napravljenu za masnu kožu. Cuan predlaže: "Dual Finish koji pomaže ako klijent ima posebno masnu kožu jer formula ovog pudera osigurava mat efekat a da pri tome nudi i dovoljnu pokrivnu moć." Za kontrolu ulja i sjaja na koži, jedan od najpopularnijih proizvoda u SAD-u je, prema Timu Pearsonu, Perfect Matt, koji se može koristiti kao prajmer: "Bezbojna formula održava kožu matiranom i pomaže u smanjenju lučenja sebuma koji lice čini masnim tokom dana." Za one koji preferiraju manji broj proizvoda na licu, Nebula linija proizvoda za ten takođe može biti dobra opcija. "Formula temeljena na emulziji, koju ovaj proizvod sadrži, otporna je na vlagu i vrućinu. Primarno ovaj proizvod namenjen je za airbrush, ali se može nanositi i četkicom. Za najbolje rezultate, ovaj proizvod preporučljivo je nanositi na golu, čistu kožu. "

Kada se raspravlja o izboru najboljeg pudera za leto u blagim klimatskim uvetima poput zapadne Europe, naš globalni Kryolan make-up artist Paul Merchant, nastanjen u Velikoj Britaniji, savetuje da "manje znači više. Lakši i trajniji puder je ono što bih predložio. Tečni puder iz asortimana Digital Complexion je lagane teksture i na bazi je silikona, tako da je vrlo izdrživ na visokim temperaturama. " Još jedan profesionalni savet je uvek pokušati koristiti novu ili sveže očišćenu spužvicu za šminkanje kako biste sprečili širenje bakterija na koži. Matirajući puder na kraju pomaže upiti masni sjaj.

Što učiniti protiv ruža za usne koji se nakuplja u linijama usana i unutrašnjim uglovima usana?

Što je ruž kremastiji i što je koža masnija, to su veće šanse da se ruž nakuplja (posebno) tokom letnjih meseci. Kako bi sprečili da se ruž nakuplja u unutrašnjim uglovima usana, Contour olovke, kao i korektori ili-prema Cuanu-"nanošenje male količine Baza za senke na i oko usana."- može vam pomoći. Contour olovka trebala bi biti u boji kože ili, u najboljem slučaju, malo tamnija od stvarnog ruža. Ovo ne samo da ograničava očekivanu štetu, već stvara i precizniju konturu usana. Pored toga, i Contour olovka i korektor zaglađuju bore zahvaljujući posebno obloženim pigmentima.

Za vruće letnje mesece Tim Pearson preporučuje Krug sa sjajevima za usne, koji usnama dodaje lep, dugotrajan sjaj bez sakupljanja ostataka ili ljuštenja kože u uglovima usana.

Kako držati maskaru na mestu tokom leta?

Da se maskara ne bi razmazala tokom celog dana, najbolje je "izbegavati sredstva za uklanjanje šminke s očiju na bazi ulja. Bez pravilnog čišćenja, film može ostati na koži i uzrokovati poteškoće u nanošenju. Umesto toga, odlučite se za nežno uklanjanje pomoću Prirodna micelarna voda 500 ml. Zatim oblikujte trepavice po svom ukusu s jednom od naših novih maskara. Lash Innovation maskara, lako se može ukloniti toplom vodom", kako tvrdi Tim Pearson.